Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Efterlyst Husky-lignende hund ikke farlig for mennesker

En adfærdskonsulent fra Dansk Kennel Klub forklarer, at den hund, der fredag sidste uge dræbte et kæledyr for øjnene af dets ejere, reagerede på sit jagtinstinkt. Konsulenten opfordrer hundejeren til at melde sig.

Den Husky-lignende hund, som fredag sidste uge dræbte kaninen ‘Snuske’ for øjnene af dens ejer, en familie på fire, er højst sandsynlig ikke farlig for mennesker.

Det fortæller Lise Lotte Christensen, der er adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub, Danmarks største organisation for hundeejere.

»Man skal ikke rende og frygte den her hund. Det er formentlig sket i et øjebliks jagtbegejstring, og det er dybt ulykkeligt og ikke i orden, og vi skal selvfølgelig sørge for, at den bliver fanget og ejeren stillet til ansvar, men der er tale om et jagtinstinkt«, understreger hun.

Hun uddyber, at man skal huske på, at alle de hunde, vi har tæmmet, faktisk er rovdyr, da de nedstammer fra ulven. Derfor har de instinkter, der kan udløse en jagtadfærd, hvilket for eksempel kommer til udtryk, når hundeejere kaster en bold eller andet, som får hunden til at løbe efter.

Rent instinkt

»En golden retriever, en gravhund og så videre, alle andre hunderacer ville kunne have gjort præcis det samme. Hunden er et rovdyr og har en god lugtesans, og i det her tilfælde har den måske været i nabolaget og har måske set kaninen hoppe rundt og lave de her ‘byttedyrsbevægelser’. De gør nemlig, at der er en del af hundens genetiske ophav, som siger, at her er noget, der skal fanges. Det samme, som når vi kaster en bold eller en bamse. Så tager den den op og ryster den, og det er samme mekanisme«, forklarer adfærdskonsulenten.

LÆS OGSÅ: Efter frygtelig oplevelse: Børnefamilie advarer mod slædehund

Hun tilføjer, at når den så har fået sin ‘fangst’, så er jagten overstået. Så det er ikke, fordi den er sulten. Det er rent instinkt.

»Og det er måske derfor, den ikke virker særlig påvirket efterfølgende, sådan som familien beskriver det. Den kan ikke se, den har gjort noget forkert«, fortæller hun, der kommer med flere anbefalinger på baggrund af episoden.

Vær opmærksom

»Det er rigtig ulykkeligt, at familien skal opleve det her, og det er jo altid hundeejerens ansvar, at man har styr på sin hund, og det har vedkommende ikke haft her. Derfor opfordrer vi hundeejeren til at give sig til kende og eventuelt give familien en ny kanin«.

Det andet budskab er en reminder både til hundeejere og ejer af andre kæledyr som for eksempel kaniner.

»Som hundejer skal man altid være opmærksom på sin hunds færden, og har man små byttedyr som kaniner, så er det en god idé med et hegn, som kan holde hunde og ræve ude, men igen, det er vigtigt for mig at understrege, at det altid er hundeejerens ansvar at have styr på sin hund«, påpeger Lise Lotte Christensen.

Ifølge hende er det desværre blevet almindeligt, at en del kaniner, høns, marsvin og andre må lade livet hen over året til rovdyr som for eksempel ræve, men også hunde, rovfugle og andre, som forcerer en indhegning.

Hvis man ser den omstrejfende Husky-lignende hund i Herlev eller omegn, anbefaler hun, at man enten prøver at kalde den til sig med henblik på at se på dens navneskilt, hvor den kommer fra. Derefter ringe til enten ejeren, politiet eller måske Dyrenes Beskyttelse.

Og som hun siger i den forbindelse:

»Rovdyrsinstinkter er altid lige under pelsen, men hunde har aldrig haft mennesker på menukortet, derfor er de ikke farlige for os, men man skal være ekstra opmærksom, hvis man for eksempel har løstgående kaniner«.

 

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!