Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Efter frygtelig oplevelse: Børnefamilie advarer mod slædehund

En børnefamilie fra Herlev måtte stå og se på, mens en fuldvoksen hund, formentlig en Husky, fredag aften dræbte deres kanin. Efter en traumatisk weekend opfordrer moren hundeejeren til at stå frem.

De skreg og skreg, men kunne intet gøre, da det, der ifølge dem lignende en fuldvoksen (sibirisk) Husky, fredag aften mellem 20 og 21 stod med deres døde kanin ‘Snuske’ i munden.

»Det var en frygtelig oplevelse. Jeg ville ønske, vi ikke havde set det, for det gjorde det ekstra frygteligt«, lyder det fra Helen Schousboe, der især tænker på sin 8-årige dreng og 11-årige datter, som også var vidner til, at deres kanin denne aften på brutal vis blev dræbt af slædehunden.

Efterfølgende har Helen Schousboe og familien søgt vidt og bredt efter både slædehunden og dens ejer, men uden held. Derfor går hun nu ud og advarer andre i området ved Ålbrovej, hvor de bor, mod hunden og opfordrer samtidig dens ejer til at henvende sig.

»Vi har snakket med folk her på vejen, men også andre steder i Herlev, og flere hundeejere siger, der går én rundt med en Husky, men vi har ikke fundet den«, forklarer hun, der både er frustreret og rasende over, at sådan noget kan ske.

Politianmeldelse

»Jeg har brug for at skælde hundeejeren hæder og ære fra, men også for at få en forsikring om, at det aldrig vil ske igen, og så må vedkommende da gerne erstatte vores kanin«, siger hun, der også har politianmeldt episoden for brud på Hundeloven.

Det har hun, fordi hun og familien har brug for at få en retfærdighedsfølelse, som hun siger. Ikke mindst taget i betragtning den traumatiske oplevelse, som de har været vidne til. Datteren var ifølge hende grædefærdig hele weekenden, og sønnen tør stadig ikke at gå ud i haven på grund af episoden, som stadig står lysende klart for dem alle.

LÆS OGSÅ: Efterlyst Husky-lignende hund ikke farlig for mennesker

»Kaninen går i en indhegning i haven, som måske er 2 x 1,5 meter, og på et tidspunkt går vi ind i huset, vi er højst væk i fem minutter, før vi ser, at hunden jager kaninen, og der er det for sent«, siger hun, der sammen med hele familien blot kan stå og se på bare en til halvanden meter derfra.

Selv tager hun instinktivt en gren, men bruger den ikke, og set i bagklogskabens lys, er hun glad for det.

Klart budskab

Efter hunden har dræbt familiens kanin og står med den i munden, slipper den sit tag og lægger den på græsset, hvorpå den ifølge Helen Schousboe lige så stille lunter væk igen.

»Vi råber så højt, at det nok er derfor den lægger kaninen, men hunden ser overhovedet ikke ud til at være påvirket og forsvinder igen via vores indkørsel«, forklarer hun, der ikke ved, hvordan den kom ind i haven, om det var ad samme vej.

Selv beslutter hun sig for at følge efter og når kun at se den gå ind i en anden indkørsel længere nede ad vejen.

Dagen efter leder hun videre og møder en kvinde ved Hedelyngen, der fortæller, at en lignende hund befandt sig i hendes stue samme morgen. Uden at gøre hende noget vel at mærke.

For Helen Schousboe er budskabet derfor klart.

»Hvis man har sådan en hund, skal man altid have den i snor og bag en høj indhegning. Det skal ikke være muligt for den type hund at slippe løs, for så skal man bare ikke have den«, fastslår hun, der nu er gået i gang med sammen med sin mand at finde ud af, hvordan de igen kan gøre deres have rar at være i for deres børn.

Hun beskriver i øvrigt hunden som en ‘stor og fuldvoksen Husky-lignende. Grå og hvid på brystet med lysende blå øjne og et blåt halsbånd med at firkantet navneskilt i guldfarve.

Københavns Vestegns Politi vil på nuværende tidspunkt ikke bekræfte anmeldelsen, men har man informationer i sagen, kan man kontakte politiet på 114.

Læs Hundeloven her.

 

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!