Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Ekspert: Bødskov bruger ministeriets folk til ren markedsføring

En Twitter-video Skatteministeriet lagde op efter skatteminister Morten Bødskovs besøg i Herlev er ren markedsføring af politikeren Morten Bødskov, siger professor Tim Knudsen. Og det er et brud på reglerne for brug af embedsværket.

»Det er ren markedsføring af Bødskov som politiker. Det har intet at gøre med skattepolitik. Det må de simpelthen ikke hjælpe ham med,« siger professor emeritus Tim Knudsen fra Københavns Universitet efter at have set den video, Skatteministeriet tirsdag lagde op på ministeriets twitter-konto efter Skatteminister Morten Bødskovs (S) besøg i Herlev.

Besøget handlede om de støjreducerende tiltag, der er en del af ’Infrastrukturplan 2035’, og efter mødet lavede en medarbejder fra Skatteministeriet videoen, der varer lige under et minut. I videoen står Morten Bødskov i Herlev med trafik i baggrunden og snakker om den nye plan.

’Og inden længe begynder arbejdet, så vi kan få bragt trafikstøjen ned,’ siger Morten Bødskov, der er valgt i Rødovre/Herlev-kredsen, blandt andet.

Se videoen her

Ifølge reglerne må embedsværket, der tæller pressemedarbejderne, ikke udføre partipolitisk arbejde for ministeren.

»Ministeren er en dobbeltperson. De kan hjælpe ham inden for hans område, i det her tilfælde skat. Han er også partipolitiker, men det er ikke de almindelige embedsmænds opgave at hjælpe ham med det. Det må de simpelthen ikke, og når de gør det, så bliver grænserne overtrådt. Det er Socialdemokratiets, ikke ministeriets opgave, at arbejde for Bødskovs genvalg,« understreger Tim Knudsen.

Det er Socialdemokratiets, ikke ministeriets opgave, at arbejde for Bødskovs genvalg

 

Skatteminister Morten Bødskov (S) var i Herlev sammen med transportminister Benny Engelbrecht (S). Sammen med borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) var de på besøg i haven hjemme hos Ib Møller Sørensen, der sidder i Herlevs Støjpanel. I videoen vises der også klip hjemme fra Ib Møller Sørensens have.

»For mig at se er det virkelig svært at se, at det her har noget som helst med ministerens område at gøre,« siger Tim Knudsen.

Skatteministeriet bekræfter overfor Herlev Bladet, at det er en af ministeriets medarbejdere, der har lavet videoen.

’Skatteministeriet har produceret videoen, der beskriver et forlig, som et bredt flertal i Folketinget har vedtaget. En medarbejder fra ministeriet, der deltog i besøget, stod for optagelser og efterfølgende redigering. Der er ikke registreret tidsforbrug på denne opgave isoleret set, men der er tale om få timers arbejde,’ oplyser Skatteministeriet.

Ifølge Tim Knudsen er det ligegyldigt, hvor mange timer, der er brugt.

»Det kan være to timer eller 14 dage. Det er stadig et brud på reglerne,« siger han.

Transportministeriet lagde efter besøget ikke noget op på Twitter med transportminister Benny Engelbrecht, der er valgt i Sønderborgkredsen.

I et skriftligt svar til Herlev Bladet udtaler Morten Bødskov:

‘Bekæmpelse af støjgener langs Motorring 3, som i årevis har plaget flere tusinde borgere på den københavnske vestegn, er en central del af den infrastrukturplan regeringen fik forhandlet på plads inden sommerferien. Reglerne for hvad embedsværket kan og må betyder helt konkret, at mit embedsværk må yde bistand i forhold, der knytter sig til min funktion som minister og medlem af regeringen. Som skatteminister sidder jeg med i alle centrale regeringsudvalg og derfor er det helt naturligt, at jeg også interesserer mig for udmøntningen af eksempelvis en stor infrastruktur-reform. Og over kaffebordet udvekslede vi også synspunkter om aftalen om grønne biler, som jeg har forhandlet, og elbilers betydning for mindre støj på vejene.’

 

Borgmester Thomas Gyldal Petersen (S), Ib Møller Sørensen fra Herlev Støjpanel, skatteminister Morten Bødskov (S) og transportminister Benny Engelbrecht (S) under deres besøg i Ib Møller Sørensens have. Foto: Skatteministeriet

 

Læs også: Herlevs pensionister går viralt

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!