Herlev Bladet

En dag som borgmester: I hælene på Thomas Gyldal Petersen

Han er ægte Herlevit. I Herlev er han født og opvokset og har boet hele sit liv. Han blev kommunalbestyrelsesmedlem som 22-årig og borgmester som 36-årig. Men det stod ikke skrevet i kortene. Langtfra. Herlev Bladet har fulgt byens borgmester på en dag, der bød på udvalgsmøde, prisoverrækkelse og Christiansborgbesøg for at komme bag om mennesket, politikeren og Herlevitten, Thomas Gyldal Petersen.

ONSDAG DEN 5. FEBRUAR PÅ RÅDHUSET. Klokken 07.30 går borgmesteren ned af trapperne og rundt om hjørnet iklædt et sort jakkesæt og mørkt slips på hvid skjorte. Han er kommet ned fra sin pind for at tage imod mig ved rådhusets borgerservice på adressen Herlev Bygade 90, som på denne onsdag er lukket for offentligheden.

Efter en kort gang op til første sal finder vi rådhusets direktionssekretariat, hvor borgmesterens kontor ligger for enden af et sekretærlandskab. På kontoret står dagens første Coca Cola allerede åbnet på borgmesterens mødebord. Han drikker nemlig ikke kaffe, bemærker han ved synet af min medbragte tankstationskaffe, der for længst har fået ben at gå på.

Borgmesterens kontor er simpelt men stilrent indrettet. De få genstande i det har tydeligt sine faste pladser, og væggene er dekoreret med udvalgte memorabilia og malerier, mest iøjenfaldende et satellitbillede af Herlev Kommune og en ishockeytrøje fra Kim Staal.

‘Til Danmarks bedste borgmester’ står der på en ishockeytrøje fra Kim Staal, som borgmesteren har frit udsyn til fra sit skrivebord. Foto: Alexander de Summer-Brason Welford.

Ved kontorets mødebord sætter borgmesteren sig for enden, krydser benene og udlægger dagens tekst.

»Der er jo ikke en dag, der er ens,« forklarer han udfoldende og tilføjer:

»Så det giver jo et meget repræsentativt billede af en dag som borgmester.«

Tidsplanen for dagen er forholdsvis stram og kan blive revideret, hedder det sig, mens vi forventningsafstemmer. Første punkt på dagsordenen er et møde klokken 08 i Økonomi- og Planlægningsudvalget, hvor borgmesteren er formand.

Nede i stueplanet i et mødelokale ved siden af kommunalbestyrelsessalen sidder udvalget og venter. Her indtager borgmesteren pladsen for bordenden, flankeret af udvalgsmedlemmer fra begge fløje.

Borgmesteren sidder for bordenden som formand til møde i Økonomi- og Planlægningsudvalget. Foto: Alexander de Summer-Brason Welford.

Her kan jeg ikke være med, som én af få begivenheder på en dag, der har været i pipelinen siden efteråret. Dørene lukkes og herfra går der halvanden time, før borgmesteren atter viser sig i direktionssekretariatet. Han fatter hurtigt om en bilnøgle og tager overfrakken på. Næste opgave venter om 20 minutter.

»Skal du have talen med?« spørger sekretæren i forbifarten.

»Det går. Jeg har det oppe i hovedet,« lyder svaret fra borgmesteren, der retter fingeren mod sin tinding.

 

Du er måske også interesseret i
Kommentarer
Henter kommentarer.....