Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

‘En stor dag’ – skolegården summer igen af liv

Alle børn er tilbage på Lindehøjskolen, og ifølge faglig leder Christoffer Toftegaard er det lidt som første skoledag.

Normalt kan øredøvende børnestemmer i munden på hinanden få selv den mest tålmodige lærer til at rive sig i håret, men ikke i dag. I dag er det vellyd for ørene. I dag møder alle elever fra 0. til 9. klasse igen på Lindehøjskolen som følge af regeringens genåbningsplan, og det glæder ikke kun børnene, men også faglig leder Christoffer Toftegaard.

»Det er en stor dag. Det er det her, man laver skole for, helt basic. Det der med at høre børn på gangene og i skolegården, det er bare fantastisk,« siger han, der netop har glædet sig mest til at høre børnenes stemmer og se dem igen.

»En tom skole er bare ikke det samme som en fyldt. Det kan bare noget særligt – det er lidt lige som første skoledag igen,« vurderer han, der håber, at genåbningsplanen holder.

Klasserne hver for sig

Selvom alle elever dermed er tilbage på skolen, er alt ikke som det plejer. Kun skoledagens længde fra otte om morgenen til eftermiddagstid er normal.

»Der er stadig en masse forbehold. For eksempel skal vi holde klasserne adskilt, så den frie bevægelighed på skolen er ikke som før,« forklarer Christoffer Toftegaard, der uddyber, at elever der har sprog- og valgfag med andre klasser må forblive opdelt.

LÆS OGSÅ: Parkeringskaos

Men det og meget mere har man efterhånden vænnet sig til, og lærerne er blevet dygtige til at omstille sig, understreger den faglige leder.

Hidtil har det meste af undervisningen for 5.-9. klasserne, som altså nu er fuldt tilbage, foregået online. Efter den første genåbning i februar kunne 0. til 4. klasserne vende tilbage, mens 5. til 8. klasserne måtte have 50 procents fremmødte efter påske.

Planen:

Se genåbningsplanen her og nogle af punkterne herunder:

  • 100 pct. fremmøde for afgangselever i grundskoler samt på ungdoms- og voksenuddannelser og 100 pct. fremmøde på erhvervsuddannelserne i hele landet. Genåbningen sker i øvrigt på samme vilkår som tidligere genåbning.
  • 100 pct. fremmøde for 5.-8. klasse i grundskolen.
  • Elever på ungdoms- og voksenuddannelserne kan møde med 100 pct. fysisk fremmøde pr. 21. maj 2021. Studerende på videregående uddannelser kan pr. 21. maj møde ind 50 pct. fysisk fremmøde. Genåbningen sker i øvrigt på samme vilkår som tidligere genåbning.

 

Alle cyklerne, både store og små, er tilbage i stativerne, nu da alle klasser må møde i skole.

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!