Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Kommunen om nyt teststed: Vis hensyn til beboerne

Herlev Kommune har fra starten været obs. på udfordringerne ved at flytte kviktestcenteret til Herlev Gamle Skole. Derfor har man reserveret flere korttids P-pladser end før og afsat en kontaktperson til pårørende og beboere på stedet.

Der gik ikke lang tid, fra at Herlev Kommune i samarbejde med Copenhagen Medicals onsdag klokken 10 havde åbnet kviktestcenteret på Herlev Gamle Skole, til at kritiske røster fra flere sider begyndte at melde sig.

LÆS OGSÅ: Parkeringskaos

Blandt andet forsøgte flere af dem, der ville testes, at parkere i gården ved skolen, selvom de pladser blandt andet er tiltænkt personale og besøgende. Og det skabte parkeringskaos. Derudover frygtede en ældre beboer at gå ud, når der stod en kø af borgere, som skulle testes.

Men nu maner kommunen til besindighed. I et skriftligt svar til Herlev Bladet lyder det:

52 korttids P-pladser

Vi har fra starten været opmærksomme på parkeringsforholdene i forbindelse med placeringen af testcentret på Herlev Gamle Skole. Derfor har vi opsat skilte og informeret om parkering på hjemmeside og Facebook. Vi opfordrer alle, der besøger testcentret til at tage hensyn og passe godt på beboerne på Herlev Gamle Skole og deres pårørende.

Kommunen oplyser, at skiltene, man henviser til foran Herlev Gamle Skole, er forbeholdt beboerne og deres pårørende. Men at man til gengæld har oprettet 34 parkeringspladser med én-times parkering og derudover 18 parkeringspladser med en-halvttimes parkering ved rådhuset.

Med oprettelsen af de ekstra parkeringspladser er der flere kortids-parkeringspladser til rådighed for besøgende ved testcentret på Gamle Herlev Skole, end der var ved medborgerhuset, lyder det.

Beboere: Tiltag hjælper

I forhold beboerne på skolen, som både tæller ældre og borgere med handicap, har man ifølge kommunen via boligselskabet orienteret dem på forhånd. Derudover har man stillet en kontaktperson fra kommunen til rådighed, som beboere og pårørende kan kontakte, hvis de har spørgsmål eller kommentarer til situationen.

Vi har allerede været i kontakt med beboerne omkring parkering, og de tiltag vi har gjort, har – ifølge beboerne – allerede haft en effekt.

Kommunen oplyser, at man valgte at flytte kviktestcenteret fra Herlev Medborgerhus, fordi der nu er åbnet for at bruge faciliteterne i medborgerhuset igen. Derfor pegede pilen på Herlev Gamle Skole, salen, fordi det ligger centralt og lever op til de krav omkring størrelse og indgange, som er sat.

Copenhagen Medicals oplyser, at man pt. afprøver to podningsstationer mere, så der nu i alt er 12 på den gamle skole. Centeret kan teste op mod 1.200 om dagen og vil blive liggende på skolen, så længe der er behov for testkapacitet.

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!