Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Forårsklassikeren løbes i gang på søndag

Mange ting er anderledes i år, også hvad angår forårsklassikeren, Herlev Triathlon, som i år nærmere er et duathlon. For ikke nok med, at en af disciplinerne er udgået, er antal af stævnedeltagere også noget lavere end det plejer.

Hvis du på søndag ser atleter løbe eller cykle rundt i byen, er det fordi forårsklassikeren og stævnet, Herlev Triathlon, er i gang.

Men stævnet er ikke helt som de tidligere år. For i år, er der færre deltagere end normalt, og en af disciplinerne er udgået. Og det skyldes corona.

Herlev Tri og Motion oplyser, at triathlonet i år ændres til et duathlon, fordi svømning udgår som disciplin. Og det gør den fordi, der i lang tid har været usikkerhed i forhold til genåbningen af svømmehallerne.

På normal vis ville deltageren have startet stævnet med en svømme-disciplin, men på grund af restriktionerne er denne byttet ud med en løbetur.

LÆS OGSÅ: Vis hensyn til beboerne

Udover det, er der også i år færre deltagere. Normalt har stævnet op til 500 tilmeldte deltagere, men på nuværende tidspunkt er antal tilmeldinger landet på cirka 261, oplyser Herlev Tri og Motion, der for at kunne følge corona-reglerne, også kun har frigjort 300 pladser til stævnedeltagere.

Det er derfor heller ikke muligt at tage plads som tilskuer på stævnepladsen. Men ønsker du alligevel at heppe med, er det muligt fra sidelinjen på løbe- eller cykelruterne rundt i byen.

Distancerne ændres til ‘Kort’ og ‘Lang’

Som de tidligere år, går starten fra Hjortespringbadet, hvor atleterne bliver sendt afsted i mindre hold.

‘OL-distancen’ ændres til ‘Lang’, og ‘Sprint-distancen’ ændres til ‘Kort’. Det vil derfor sige, at de deltagere, der har tilmeldt sig den lange distance, først skal begive sig ud på en 5 kilometer lang løbetur, for derefter at hoppe op på cyklen og cykle i 40 kilometer, for til sidst igen at skulle løbe en tur på 10 kilometer.

På den korte distance halverer man kilometertallet fra den lange distance. Det vil derfor sige, at man starter med 2,5 kilometer løb, hvorefter man cykler i 20 kilometer, for til sidst at løbe i 10 kilometer.

Stævnet starter klokken syv om morgnen, hvor de første deltagere på den korte distance har start og stævnet slutter, når de sidste deltagere er kommet i mål, hvilket man forventer, er mellem klokken 12.30 og 13.

På grund af trafik, er Skinderskovvej lukket af ved Klausdalsbrovej fra klokken 7 til klokken 14.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!