Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Endnu en Herlev-politiker valgt som folketingskandidat

I sidste uge annoncerede Marco Damgaard fra Socialdemokratiet sit folketingskandidatur - i denne uge er det Dorte Vilhelmsen fra de konservative, som både sidder i kommunalbestyrelsen i Herlev og i regionsrådet.

Dorte Vilhelmsen fra de konservative har ligesom sin kommunalbestyrelseskollega, Marco Damgaard (S) fået mod på mere politik. Tirsdag blev hun valgt som folketingskandidat i Glostrup-Ballerup-kredsen efter selv at have besluttet at stille op.

»Jeg er både kommunalbestyrelsesmedlem og regionsrådsmedlem, og så sidder jeg også i Danske Regioner og har  fået lov til det sidste år at lave de konservatives anbefalinger til en ny psykiatripolitik, og jeg kunne bare mærke i det arbejde, at jeg fik lyst til at lave politik på et højere niveau. Det landspolitiske taler meget til mig. Jeg havde ikke tænkt, at det skulle jeg, men nu kan mærke at det gider jeg godt,« fortæller den nyslåede kandidat, der gerne vil bygge bro mellem kommunen og Christiansborg, lidt ligesom hun gør nu mellem regionen og kommunen.

Det landspolitiske taler meget til mig. Jeg havde ikke tænkt, at det skulle jeg, men nu kan mærke at det gider jeg godt

Derfor er drømmen både at sidde i regionsrådet og i Folketinget.

»Jeg synes, det er vigtigt, at vi har de her brobyggere. Hvis man på Christiansborg beslutter en masse love, som påvirker uden at have tråd i, hvad der rent faktisk sker derude i kommunerne og regionen, så går det ikke særligt godt, men ved at have forståelse for, hvad betyder den her lov for kommunen, før vi laver den, så går det langt bedre,« påpeger Dorte Vilhelmsen, der mener, at afstanden mellem Christiansborg og kommunerne i mange tilfælde er for stor, som det er nu.

Stiller også op til kommunalbestyrelsen

Der er jo kommunalbestyrelsesvalg næste år. Hvorfor skulle vælgerne stemme på dig, hvis du alligevel helst vil noget andet?

»Jeg stiller også op til kommunalbestyrelsen, fordi jeg tror på, at det at sidde i en kommunalbestyrelse uddanner mig til at blive en bedre landspolitiker. Og den viden, jeg får dér, kan jeg netop bringe med ind på Christiansborg,« fortæller hun, der, skulle hun blive valgt som både kommunalbestyrelsesmedlem og folketingsmedlem vil overdrage sit sæde i kommunen til den næste på listen.

Dorte Vilhelmsen har arbejdet som zoneterapeut siden 1996, hvor hun har mødt og lyttet til mange menneskers op- og nedture, og det er den viden, hun gerne vil bringe med ind i landspolitikken. Derudover har hun med egne ord kæmpet en lang sej kamp mod systemet for at få sin nu 16-årige søn, som lider af psykoser og psykisk sygdom, fra mistrivsel til trivsel. Til sommer udkommer hendes bog om den kamp under titlen ‘Fra mistrivsel til trivsel – når barnet slår sig på systemet’.

LÆS OGSÅ: Vil gerne være politiker på fuld tid

Hun stiller op i Glostrup og Ballerup, fordi det er i disse to kommuner, at psykiatrien har til huse.

Udover Dorte Vilhelmsen stiller to andre kommunalbestyrelsesmedlemmer også op til Folketinget: Marco Damgaard (S) som nævnt Brønshøj-kredsen, og så er Ibrahim Benli (EL) blevet genvalgt som spidskandidat i Københavns Omegns Storkreds.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!