Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

OPDATERET: Endnu en sag med en falsk politimand

18-årig anholdt for at narre ældre mand fra Herlev. Den unge misbrugte blandt andet et visitkort.

Den 18-årige mand fra Vestegnen, der torsdag blev taget på fersk gerning, er blevet varetægtsfængslet i 14 dage. Det oplyser Københavns Vestegns Politi på Twitter.

Manden ville franarre en 72-årig Herlevborger sine penge ved at udgive sig for at være politibetjent. Det skete ved at vise et visitkort fra politiet, som han havde modtaget fra en politimand i anden forbindelse. Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Den ældre mand fattede selv mistanke og kontaktede politiet. Han fortalte, at han havde givet sit kontokort til en yngre mand, som havde udgivet sig for at være politimand under påskud af, at den 72-åriges konto var blevet hacket. Efterfølgende skulle den 18-årig angiveligt have hævet 10.000 kroner på borgerens konto, hvorfor han kontaktede politiet.

Spørg efter politiskiltet

Politiet besøgte derefter Herlevborgeren på hans bopæl og kunne kort efter anholde den 18-årige, da han vendte tilbage til lejligheden, mens politiet var til stede. Ifølge lederen af afdelingen for økonomisk kriminalitet, politikommissær Carsten Knudsen, sandsynligvis for at bedrage den ældre for flere penge.

»Sagen her understreger, hvorfor man altid skal bede om at se legitimation, når man bliver kontaktet af politiet – og et visitkort er ikke legitimation. Alle politiansatte har et politiskilt, og det skal man bede om at se,« siger politikommissær Carsten Knudsen i pressemeddelelsen.

Sagen er ikke den første af sin slags på Vestegnen, og Herlev Bladet har også flere gange skrevet om den form for tricktyveri.

Den 18-årige, som erkender sagens faktiske omstændigheder, skal i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup fredag formiddag.

Gode råd fra politiet:

  • Bed altid om at se legitimation
  • Ring til politiet, hvis du er i tvivl
  • Vær opmærksom på, at politiet aldrig vil bede dig om at udlevere dit kontokort
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!