Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Bandemedlemmer tiltalt i dobbeltdrab – ingen tilknytning til Herlev

Københavns Vestegns Politi oplyser, at anklagemyndigheden har rejst tiltale mod fem svenske bandemedlemmer, som skulle have begået drabene som led i en rivaliserende bandekonflikt. Ingen af banderne har tilknytning til Herlev.

Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod de fem svenske statsborgere, som i månederne efter dobbeltdrabet i Sennepshaven 25. juni sidste år, blev varetægtsfængslet. Det understreges samtidig, at ingen af dem – eller de dræbte har tilknytning til Herlev.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi, som tilføjer, at der er afsat otte retsdage med start 10. august.

Bandekonflikt

De fem, som alle er mellem 17 og 25 år, er tiltalt for drabsforsøg og drab på to svenske statsborgere på 21 og 23 år 25. juni lidt før klokken 18 sidste år. Det skulle ifølge tiltalen være begået som led i en rivaliserende bandekonflikt mellem to svenske bander.

Ifølge de svenske medier drejer det sig om gruppen Shottaz på den ene side og Dödspatrullen på den anden. De to dræbte er ifølge samme medier tilknyttet Shottaz.

Overført til Danmark

Umiddelbart efter drabene igangsatte Københavns Vestegns Politi en meget omfattende efterforskning, og det førte til, at den første af de nu tiltalte blev anholdt få dage efter i Aarhus. Siden har efterforskningen, som er sket i tæt samarbejde med svensk politi, udpeget de fire øvrige unge mænd. De er blevet udleveret til Københavns Vestegns Politi fra Sverige, fremstillet i retten i Glostrup og efterfølgende varetægtsfængslet.

LÆS OGSÅ: Dobbeltdrabet i Herlev. Femte mand anholdt

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!