Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Opdateret: Brande muligvis påsatte

Københavns Vestegns Politi oplyser, at der natten til søndag har været syv brande i Herlev, som muligvis er påsatte og har forbindelse til hinanden. Politiet er i Herlev med den mobile station.

Natten til Pinsedag har der været seks brande i Herlev. Blandt andet i Dagplejens Hus Kommenhaven. Det oplyser Københavns Vestegns Politi, som arbejder ud fra en teori om, at brandene kan være påsatte og have forbindelse til hinanden.

Politiets pressemeddelelse:

‘Kl. 02.45 kørte politi og brandvæsen til en omfattende ildebrand i en daginstitution på Kommenhaven i Herlev. Branden medførte store skader på institutionen.

Forudgående – fra lidt før midnat til 02.30 – rykkede politi og brandvæsen ud til seks andre brande i byen.

Københavns Vestegns Politi efterforsker nu årsagen til brandenes opståen ud fra en mistanke om, at de er påsatte og kan hænge sammen:

”Det her er alvorligt, tankeløst og farligt. Vi fortsætter med en øget patruljering i byen og har en stor indsats i gang for at komme til bunds i det her og retsforfølge de skyldige,” siger politidirektør Kim Christiansen.

Der er op til 10 års fængsel i straffelovens bestemmelser om brandstiftelse, og dertil kan komme meget store erstatningskrav.

Københavns Vestegns Politi var talstærkt tilstede i Herlev hele natten, og det fortsætter i tæt samarbejde med Herlev Kommunes gadeplansmedarbejdere, som i forvejen var ude og nu styrker indsatsen på gaden.

Politiet søger vidner

Københavns Vestegns Politi hører gerne fra vidner, som måtte have set eller hørt noget mistænkeligt før, under og efter brandene, som ud over daginstitutionen i Kommenhaven blandt andet gik ud over en indkøbsvogn, containere og biler mellem midnat og klokken 02.30:

• Marielundsvej kl. 23.56
• Carl Nielsens Plads kl. 01.08
• Herlev Hovedgade 127 kl. 01.24
• Melissehaven 13 kl. 02.04
• Vindebyvej 18 kl. 02.08
• Ettehavevej 83 kl. 02.24

Man kan henvende sig til lokalpolitiet, som søndag er ved Kommenhaven med en mobil station, eller ringe til Københavns Vestegns Politi døgnet rundt på telefon 4386 1448.’

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!