Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Fængselsstraf til vanvidsbilist fra Stationsalleen

Den 24-årige mand, der i januar var ved at køre en politibetjent og flere civile ned, har fået sin dom.

Det blev kaldt en grov sag af anklagemyndigheden, da man i januar sigtede en i dag 24-årig mand for i bil at påkøre en betjent og vælte en cyklist i sin flugt fra politiet.

Tirsdag faldt der så dom i sagen, og Retten i Glostrup valgte at fængsle manden i otte måneder for forsøg på grov vold.

»Jeg er tilfreds med at retten har dømt den 24-årige for forsøg på grov vold mod betjenten og for at have bragt en række borgeres liv og førlighed i fare,« lyder det fra anklagerfuldmægtig Ida Forrest i en pressemeddelelse fra Københavns Vestegns Politi.

Affyrede varselsskud

I anklageskriftet fremgår det, at hændelsen fandt sted 7. januar klokken cirka 18.35 på Lidl’s parkeringsplads ved Stationsalleen. Her var to politiassistenter i færd med at tage kontakt til den 24-årige og hans 26-årige kvindelige medpassager, da den nu dømte valgte at tage flugten, mens den ene politiassistent stod med overkroppen foroverbøjet inde i bilen. Det resulterede i, at han blev ramt på benet, mens hans kollega måtte springe for livet. Det samme måtte en politibetjent, som den unge kørte direkte imod, hvorfor politiet valgte at afgive varselsskud.

LÆS OGSÅ: Varetægtsfængslet for at ramme betjent

Det fik dog ikke den unge til at stoppe bilen. Tværtimod flygtede han ad Herlev Hovedgade op på cykelstien og ramte i den forbindelse en cyklist, som væltede. Også flere andre civile fodgængere måtte springe for livet, da den 24-årige i høj fart kørte over for rødt fra Stationsalleen og ud på Herlev Hovedgade.

Ingen af de involverede kom heldigvis alvorligt til skade.

Anholdt i Husum

Imens fortsatte den unge og hans kvindelige medpassager flugten, men de nåede ikke længere end til Husum Station, hvor de stillede bilen fra sig. Kort efter cirka klokken 19.20 blev begge anholdt af politiet.

Under retssagen forklarede den unge mand ifølge anklager Ida Forrest, at han flygtede, fordi han blev bange for, at der var nogen efter ham.

Under anholdelsen beslaglagde politiet 9.200 kroner og 3,08 gram kokain fordelt i otte poser, som de to unge havde på sig. Retten valgte at dømme manden for besiddelse af kokainen med henblik på videreoverdragelse, men fandt det ikke bevist, at pengene var fra salg af stoffer.

Den 24-årige mand fik også frakendt kørekortet i tre år. Han modtog dommen, mens kvinden blev frifundet i alle forhold. Manden blev efter retssagen løsladt fra sin varetægtsfængsling, hvor han har siddet siden januar.

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!