Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Varetægtsfængslet for at ramme betjent

En 23-årig mand er blevet fængslet for så hensynsløs kørsel, at han tirsdag ramte både en betjent og en civil ved Herlev Station, hvorefter han stak af.

Varetægtsfængsling frem til 21. januar. Det er resultatet efter onsdagens grundlovsforhør af en 23-årig mand, der tirsdag aften blev anholdt for forsøg på grov vold, for vold mod politiet og for at have bragt andres liv i fare. Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

Det var en voldsom affære, der udspillede sig tirsdag aften ved halv syv-tiden, hvor tre betjente forsøgte at at standse den 23-årige ved Herlev Station, der var mistænkt i forbindelse med en anden politiforretning.

Det ville manden imidlertid ikke være med til, hvorfor han sammen med en kvinde flygtede i bil fra stedet direkte mod betjentene. En af de tre måtte springe for livet, men blev ramt – dog uden alvorlige knubs, mens en anden valgte at afgive et varselsskud.

Ramte civil

Heller ikke det fik den 23-årige fører af bilen til at stoppe, hvorefter han også ramte en civil cyklist, som heldigvis heller ikke kom det store til.

Betjentene satte efter bilen, som de to flygtende stillede fra sig og fortsatte til fods. Det lykkedes dog politiet at indhente og anholde dem ved Husum Station.

Udover den 23-årige blev hans medpassager også anholdt mistænkt i en anden sag. Hun er dog siden blevet løsladt igen.

Ser alvorligt på sagen

Den 23-årige, der er tidligere straffet i anden forbindelse, erkender at have været fører af bilen, men ikke de faktiske omstændigheder omkring forløbet, oplyser anklager ved Københavns Vestegns Politi, Cecilie Bak. Hun tilføjer, at man ser alvorligt på sagen, da der er tale om vanvidskørsel med fare for andres liv.

»Han har også lavet en del færdselsforseelser, men han er fængslet på retshåndhævelsen, og det er fordi, det er så groft det her, og fordi man forventer, der ligger en forholdsvis høj straf for det, han har gjort,« forklarer hun.

Strafferammen for vold mod tjenestemand og for særlig hensynsløs kørsel ligger i begge tilfælde op til maksimalt otte år.

LÆS OGSÅ: Politiet affyrer varselsskud ved Herlev Station

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!