Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Han fandt Louise: Tredje del – bør få hurtigere hjælp

Fundet af den dræbte Louise Borglit og det efterfølgende terapiforløb har gjort 55-årige Michael Hudlebusch til en blødere mand. Selvom han endte med at få god hjælp, var det ikke godt nok. Specielt ikke fra politiets side, mener han. Læs også politiets reaktion her.

»De pårørende fik hjælpen, jeg skulle selv opsøge den.«

Så kort opsummerer 55-årige Michael Hudlebusch de frustrationer, han havde i kølvandet på fundet af den knivdræbte Louise Borglit i november 2016.

Et fund, han selvfølgelig gerne ville have været foruden, men som efterfølgende blev en del af hans liv, fordi det tilfældigvis var ham, der var på det givne sted på det givne tidspunkt.

Så meget desto mere ville han også have ønsket, at han på lige fod med de pårørende havde fået den hjælp fra starten af, som han havde brug for.

Politiet gjorde faktisk ikke noget

»Det er fint nu, jeg har fået den hjælp, jeg skulle have. Og jeg mødte da også borgmesteren i parken og sagde tak. Men jeg synes, man skal have hjælpen lige med det samme. Det virker ikke som om, at man tænker på ham, der har stået i situationen. Hele hans hverdagsaften bliver lige vendt rundt på et splitsekund,« lyder det fra den 55-årige dækmontør.

Han retter især sin kritik mod politiet.

»Politiet gjorde faktisk ikke noget,« vurderer han.

Det slår hårdt

Heldigvis endte det med, at han om end mere eller mindre tilfældigt fik hjælp af Herlev Kommune, som stillede en psykolog til rådighed.

Noget han er meget taknemmelig for, og noget som gør, at han i dag har fået bearbejdet sin oplevelse fra 4. november 2016 på en god måde. Selvom man nok ikke kommer igennem den slags uden forandringer.

»Jeg er ikke den hårde type mere. Vi kan sidde og se en kærlighedsfilm, og så kan jeg begynde at græde. Du er mere sårbar nu. Du har prøvet at skulle redde en kvinde, som var gravid, og du har selv børn. Det er to, du prøver at redde, og det går ikke op for en. Den banker bare på. Det er voldsomt. Jeg kunne ikke se, at hun var gravid. Så det slår dobbelt så hårdt,« forklarer Michael Hudlebusch.

Jeg vil tro, det er noget i blodlugten, som han ikke kan li’

Også parrets hund, Marley, blev påvirket af oplevelsen.

»Hunden ville ikke den vej, når vi skulle gå ture. Jeg vil tro, det er noget i blodlugten, som han ikke kan li’. Han ville ikke gennem bommene, så vi måtte ned gennem skolegården, men du kan tro, han skulede. Det er jo klart, han er lige så hårdt ramt. Jeg ved ikke, hvordan sådan en hund tænker, men den tænker nok mere, end vi regner med,« vurderer han.

Michael kan i dag igen gå ture i Elverparken uden at tænke på Louise-mordet.

Den samme park

Skal han evaluere her tre år efter drabet, er han kommet nogenlunde helskindet ud af en ellers traumatisk oplevelse. Som nok altid vil sidde i ham. Men ikke til daglig, fastslår han.

Det samme vurderer han Elverparken er.

»For mig er det den samme park, men det kommer tæt på, når vi nærmer os 4. november. Traditionen tro stiller vi et lille lys i parken og så et større et på kirkegården. Nogle gange køber vi en blomst. Men 4. november der kan det godt pive lidt, du kan lige stå dernede og fælde en tåre, men så er det også videre,« lyder det fra Michael Hudlebusch.

 

 

 

 

 

 

du kan lige stå dernede og fælde en tåre, men så er det også videre

På spørgsmålet om, hvorvidt han ville gøre det samme igen, skulle han havne i en lignende situation, når nu han kender til de personlige omkostninger, lyder det:

»Jeg ville gøre nøjagtig det samme igen. Jeg ville jo ikke stikke af. Selvfølgelig hjælper jeg,« understreger han og tilføjer, at han straks derefter ville finde en god psykolog.

 

Politiet vil altid søge at vejlede om hjælp

Københavns Vestegns Politi kan ikke kommentere på behandlingen af pårørende og vidner i forbindelse med Louise-sagen, da der er tale om personfølsomme oplysninger, men:

’Hvis politiet kommer overværs med borgere, som har været udsat for en traumatiserende hændelse eller udtrykker behov for psykiatrisk bistand, vil politiet søge at vejlede om mulighederne for hjælp i sundhedssystemet’, oplyser man i et skriftligt svar til Herlev Bladet.

I særlige tilfælde

Heri fremgår også, at politiet i Louise-sagen forsøgte at hjælpe de involverede med, hvordan de kunne få akut krisehjælp.

I særlige akutte tilfælde som blandt andet ved ulykker, oplyser politiet, at man kan og har bistået med for eksempel at køre de involverede til psykiatrisk skadestue.

Det gjorde man dog ikke med Michael Hudlebusch, der i 2016 fandt Louise Borglit dræbt i Elverparken. Dog husker han, at han kort tid efter fik at vide, at han var velkommen på psykiatrisk center i Ballerup.

Flere muligheder

Københavns Vestegns Politi oplyser, at det netop er sådanne centre, som tilbyder krisehjælp, og at de hører til sundhedsvæsenet og Region Hovedstaden.

Faktisk har regionen fem døgnbemandede psykiatriske akutmodtagelser deriblandt den i Ballerup, som man enten selv kan rette henvendelse til eller blive henvist til via egen læge.

LÆS MERE: Psykiatrisk Center Ballerup

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!