Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Flere PCR-tests men ikke kviktests

Siden Statsministeriets pressemøde onsdag har der været lange køer foran kviktestcenteret på Herlev Gamle Skole. Derudover har det været koldt og vådt at stå i kø til både PCR og kviktest. Men der er pt. ingen udsigt til at ændre faciliteterne. Dog kommer der flere PCR-tests.

En halv til en hel times ventetid er der pt. på at blive kviktestet for corona-virus på Herlev Gamle Skole, som Copenhagen Medical A/S har udstyret med seks podestationer.

SE ventetiden her.

Og det ser ikke ud til at ændre sig lige foreløbig.

»Torsdag og fredag er altid travle dage, men hvis der bliver ved med at være kø mandag, så skal vi selvfølgelig kigge på det, men det er ligesom på motorvejen, nogle dage kan der være spidsbelastninger,« forklarer Trine Baadsgaard, der er presseansvarlig i Copenhagen Medical A/S.

Hun tilføjer, at der er pres på i hele regionen efter statsminister Mette Frederiksens pressemøde, hvor man kun anbefaler borgere med symptomer på corona-virus, postive efter kviktest eller nærkontakter at tage en PCR-test.  Alle andre bør tage en kviktest, lød det.

»Så vi følger med og bliver det nødvendigt at skrue op, så gør vi det, men vi er presset på mandskab (ikke i Herlev), og nu er vi flyttet til et nyt sted med flere podere, så der er ikke aktuelle planer om at skrue op,« påpeger hun.

Flere PCR-tests

Til gengæld kommer der flere PCR-tests, oplyser Hovedstadens Akutberedskab i en mail til Herlev Bladet.

‘Over de kommende to uger opskalerer vi PCR-kapaciteten i Herlev og åbner væsentlig flere tider til PCR-test. Der er stort pres på testfaciliteterne i øjeblikket i hele regionen, og vi holder løbende øje med kapaciteten i hele regionen og forsøger at opskalere, hvis vi kan, og de fysiske faciliteter tillader det,’ lyder det.

Bestil tid her.

Ved PCR-pavillonerne tæt på Herlev Hallen er der da også kø, men ikke så lang som foran kviktestcenteret. Til gengæld har Herlev Bladet fået henvendelser fra borgere, der klager over at måtte stå udenfor i lang tid, mens de venter. Noget man ikke skulle i samme grad, da testcenteret var inde i hallen.

Til det svarer Herlev Kommune i en mail:

»For os har det vigtigste været at finde et sted, hvor vi kunne øge testkapaciteten, fordi der er så stor efterspørgsel på test i øjeblikket. Vi har prioriteret at bruge pladsen i pavillonerne til test, så det har desværre ikke været muligt at etablere et venteområde,« lyder det om det nye PCR-testcenter, som altså først var i Herlev Hallen, dernæst i Dildhaven og nu igen ved Herlev Hallen.

 

Ved Herlev Hallen er der rejst to pavilloner til PRC-tests.

 

Kapacitet ikke overskredet

Om hvorvidt der er udsigt til flere test på landsplan, både PCR og de hurtige, henviser Styrelsen for Forsyningssikkerhed, der står for at sætte den øvre ramme for, hvor mange test, der skal være, at kapaciteten på landsplan ikke er overskredet. I en pressemeddelse fra slutnovember fremgår det, at man har skruet op for testkapaciteten, så der pt. kan blive PCR-testet 170.000 dagligt og 200.000 kviktests. 1. december blev der ifølge styrelsen udført 163.572 PCR-tests i det landsdækkende net af teststeder, mens de private leverandører udførte 126.922 hurtigtest i det landsdækkende net af teststeder. Den maksimale kapacitet blev altså begge steder ikke overskredet.

Der er mere end 300 teststeder. Antallet af teststeder er steget, og for tiden er der cirka 160 PCR-testcentre og cirka 150 hurtigteststeder. Alle 98 kommuner har mindst ét PCR-teststed og mindst ét hurtigteststed, oplyser styrelsen.

Åbningstider:

Kviktestcenter: Uden tidsbestilling. Klokken 8-20 og i weekenderne fra klokken 10-18. Alle over 6 år kan blive testet for COVID-19 uden tidsbestilling. 6-14-årige skal følges med en forældre eller værge.

PCR ved Herlev Hallen: Kræver tidsbestilling. Åbningstider mandag-onsdag klokken 8 til 14 og torsdag til søndag 15 til 21.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!