Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Fødevarestyrelsen: Slikbutik må ikke sælge fødevarer

Efter et kontrolbesøg i slikbutikken 'Sweets & Love' onsdag har Fødevarestyrelsens Rejsehold besluttet, at det ikke er sikkerhedsmæssigt forsvarligt, at butikken må sælge fødevarer. Alligevel holdt butikken åben torsdag, hvorfor politi og rejsehold dukkede op igen.

Efter fire sure Smileys i træk fra 12. juli sidste år til 24. november samme år valgte Fødevarestyrelsens Rejsehold onsdag denne uge at forbyde slikbutikken på Herlev Bygade at sælge fødevarer, indtil en række forhold er blevet bragt i orden. Butikken (tidligere Den Søde Tand, red.), der efter en renovering blev omdøbt til ‘Sweets & Love’, valgte dog alligevel torsdag at pille rejseholdets skiltning ned og fortsætte salget af slik og andre fødevarer.

Det fik Fødevarestyrelsen til sammen med politiet at besøge stedet igen.

‘I dag er vi der, fordi vi har konstateret, at de sælger fødevarer på trods af, at vi har forbudt det. Vi ser os derfor nødsaget til at beslaglægge fødevarerne og køre dem væk fra stedet,’ lyder det fra rejseholdschef, Michael Rosenmark i en mail.

Han fortæller, at man havde taget politiet med for at sikre arbejdsro, og at kunder, der skal hente pakker godt må komme ind.

‘Forretningen kan godt holde åben, men må ikke sælge fødevarer, før vi ophæver forbuddet,’ påpeger han og tilføjer, at butikken derfor godt må sælge andre typer af varer end fødevarer.

Politianmeldt flere gange

De forhold, der skal opfyldes, før butikken igen må sælge slik, fremgår af Fødevarestyrelsens seneste kontrolrapport.

Der skal være fuld sporbarhed på samtlige fødevarer, som opbevares i virksomheden, hvilket ikke har været tilfældet ved de sidste besøg. Derudover skal alle kontrolrapporter hænges op på et synligt sted i butikken, hvilket butikken ved samtlige besøg konsekvent ikke har gjort. Desuden skriver Fødevarestyrelsen, at man ikke har kunnet få svar på, hvem der ejer virksomheden, hvor de køber fødevarer fra, om de har lager eller virksomhedens risikovurdering.

Det fremgår af de tidligere rapporter, at virksomheden også flere gange er blevet politianmeldt for ikke at bringe forholdene i orden. Og ud fra rapporten dateret 16. august sidste år blev det også konstateret, at butikken var meget beskidt – ikke mindst gulvet. Til det svarede virksomheden, at man alligevel havde planer om at lukke, da butikken skulle renoveres.

Nu ser det ud til, at man skal lukke igen – i hvert fald for sliksalget.

I Fødevarestyrelsens seneste rapport står, at man kan tage skærpede sanktioner i brug, når minimum tre ud af de seneste fire kontrolbesøg har fået anmærkninger som følge at lovbrud.

Det oplyses, at forbuddet ikke kan ophæves uden forudgående skriftlig aftale med fødevarerejseholdet, som først skal besøge butikken igen og sikre sig, at alt er i orden.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ejeren, men af virksomhedsregistret ses, at butikken er registreret med det samme cvr-nummer som H.B. Transport ApS, som i øvrigt tidligere har været registreret som Donuts ApS. Desuden fremgår, at H.B. Transport også har ansatte på Herlev Bygade 27 under navnet Pinocchio Herlev Slik.

 

Kontrolrapport 16. august 2021

Kontrolrapport 7. oktober 2021

Kontrolrapport 24. november 2021

Kontrolrapport 26. januar 2021

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!