Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Før en populær pakkeshop – nu er der massageklinik

Herlev Bladet har interviewet ejeren af den pakkeshop, der lå på Vindebyvej 55A, men som kommunen lukkede ned for, fordi den var i strid med kommuneplanen.

Husker du den populære pakkeshop på Vindebyvej, der pludselig måtte lukke, fordi kommunen fandt ud af, at der ikke måtte drives pakkeshop på adressen? I dag er der massage- og sexklinik. Det fremgår af annoncer på flere escort- og sexhjemmesider samt en chat, hvor en kunde blandt andet skriver: ‘Massage skal man nok ikke forvente her’, efter at have købt en seksuel ydelse. Herlev Bladet har også været i kontakt med flere naboer, som ønsker at være anonyme, men bekræfter, at de næsten dagligt lægger mærke til personer, som besøger stedet, der har et rødt neonskilt med påskriften ‘Open’ i vinduet. Vinduer, der i øvrigt er tildækket med tunge mørke gardiner.

Der er en pæn aktivitet. Man er ikke i tvivl om, hvad der er derinde. Jeg tænker, det er et bordel

‘Der er en pæn aktivitet. Man er ikke i tvivl om, hvad der er derinde. Jeg tænker, det er et bordel. Det er ikke så hyggeligt. Jeg kunne bedre li’, da der var pakkeshop. Jeg forstår slet ikke, den skulle lukke,’ siger en nabo, mens en anden vurderer, at det har ligget der siden i sommer, fordi hun lagde mærke til, at man var i gang med at renovere indvendigt.

Før vi vender tilbage til pakkeshoppen, kommer et kort rids over forløbet, der førte til dens lukning.

Forgæves dialog

I juni 2021 måtte Herlevs mest populære pakkeshop, CR Pakkeshop på Vindebyvej 55A, kaste håndklædet i ringen efter et sejt tovtrækkeri med Herlev Kommune og efter forgæves at have forsøgt at finde et andet sted, hvorfra man kunne drive pakkeshop. Forinden havde 756 borgere skrevet under på, at det ikke syntes, pakkeshoppen skulle lukke.

Kommunen og pakkeshoppens ejere var ellers gået i dialog efter et bøvlet forløb, hvor kommunen først efter et halvt år var blevet opmærksom på, at CR Pakkeshops virksomhed var i strid med kommuneplanen, som kun tillod beboelse og liberale hverv på adressen. Det var pakkeshoppens ejere ikke bekendte med og var heller ikke blevet gjort opmærksomme på, før et påbudsvarsel om lukning blev sendt afsted i december 2021. Varslet kom dog for sent, hvorfor pakkeshoppens ejere fik et nyt samt et tilbud om hjælp til at finde nye lokaler. Det lykkedes ikke.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan ser Vindebyvej 55A ud i dag. Tidligere var der en populær pakkeshop. På skiltet i vinduet står der ‘Open’. Foto: Kenneth Hougaard.

Det går bedre i Ballerup

I dag driver Warsame Osman CR Pakkeshop videre på Måløv Station i Ballerup Kommune, og spørger man ham, går det bedre end før.

»Min drøm var jo at blive i Herlev og starte en kæde af pakkeshopper. Jeg fik tæt på 800 underskrifter på to dage. Det var over al forventning, og jeg har en kæmpe respekt for herlevborgerne, jeg savner dem, men jeg ledte efter et nyt lokale i otte måneder, og det kunne ikke lade sig gøre. Der er jo ikke andet end kontorer i Herlev, men så dukkede der pludselig et lokale op i Måløv,« fortæller han og tilføjer, at han får flere afhentninger her end i Herlev, fordi det er så centralt.

Alligevel drømmer han om på et tidspunkt at kunne åbne i Herlev igen.

jeg har en kæmpe respekt for herlevborgerne, jeg savner dem, men jeg ledte efter et nyt lokale i otte måneder

»Jeg hører stadig fra gamle kunder, der spørger, hvordan det går, og det er guld værd,« siger han, der føler, at kampen mod Herlev Kommune var en, der ikke kunne vindes.

»Man skulle jo tro, at det var i kommunens interesse at beholde de erhvervsdrivende, men åbenbart ikke i Herlev på grund af en plan, der blev lavet for mange år siden. Til gengæld er Ballerup Kommune meget hjælpsomme, og de er nu i gang med at hjælpe mig med at finde et sted at bo også, fordi jeg bor i Sydhavnen, og de er interesseret i, at deres erhvervsdrivende også bor og betaler skat i samme kommune,« fortæller Warsame Osman.

Forskel på erhvervsdrivende?

Hvad tænker du om, at der i de lokaler, hvor du ikke måtte være, i dag er massage- og sexklinik?

»Altså man skal jo søge om tilladelse hver gang man driver en ny form for erhverv, så hvis Herlev Kommune ikke banker på nede hos dem, så vil jeg føle mig lidt fornærmet,« siger pakkeshop-ejeren.

Læs eller genlæs historierne om CR Pakkeshop og kommunens forklaring her.

Herlev Bladet har forespurgt Herlev Kommune, om bordelvirksomhed er lovlig i forhold til kommuneplanen, og hvad man vil gøre, hvis ikke. Vi har også spurgt Københavns Vestegns Politi om, hvad man gør og kan gøre i forhold til samme. Men begge myndigheder har på grund af juleferien ikke mulighed for at svare før efter nytår.

Dog fremgår det af Straffelovens paragraf 233 om rufferi, at den, der udnytter en anden til at have sex med andre, kan straffes med fængsel op til fire år. Derudover kan den, der udlejer lokaler til sådan et formål (bordel) også straffes med fængsel op til ét år.

Herlev Bladet er bekendt med, hvem der ejer matriklen Vindebyvej 55, men det har ikke været muligt at få kontakt til vedkommende.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!