Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Ung golfspiller fra Herlev spiller sig til muligheden for at blive professionel

Amalie Leth-Nielsen deltog før jul i en golfturnering i Spanien, der nu betyder, at hun har kvalificeret sig til at spille professionelt i den såkaldte Ladies European Tour.

Lige inden jul drog den 18-årige golfspiller Amalie Leth-Nissen, som bor i Herlev, til Spanien for at deltage i turneringen, der kaldes Tourskolen – en turnering, der fungerer som en kvalifikation til den professionelle golfturnering Ladies European Tour.

Og her formåede hun at slå sig til en delt 13.-plads, der betyder, at hun i 2023 har muligheden for at gå fra at være amatørgolfspiller til at spille professionelt. For at kvalificere sig skal man nemlig komme i top 20 på Tourskolen.

»Det er første gang, jeg er med på Tourskolen, og det var en virkelig fed oplevelse,« fortæller Amalie Leth-Nissen og fortsætter:

»Det var bare super fedt at se og opleve, at jeg godt kan spille med på det niveau.«

Det kommer til at kræve, at jeg kan skaffe en del sponsorer

Golf og uddannelse skal gå op med hinanden

Men om det unge golftalent tager springet og bliver professionel, har hun endnu ikke besluttet sig for.

For Amalie Leth-Nissen er nemlig ikke kun golfspiller. Til dagligt går hun faktisk på Falkonergårdens Gymnasium under Team Danmark, som betyder, at hendes studentereksamen tager fire år frem for tre. Og hun mangler halvandet år på gymnasiet, før hun kan kalde sig for student.

»Det bliver uden tvivl en svær beslutning at træffe. For på den ene side vil jeg rigtig gerne færdiggøre gymnasiet, men jeg vil på den anden side også rigtig gerne prøve livet som professionel af. Så der er en del ting, som jeg lige skal have overvejet grundigt,« siger hun.

LÆS OGSÅ: Antallet af juleindbrud er faldet i Herlev

Selvom beslutningen uden tvivl kræver grundige overvejelser, så har Amalie Leth-Nissen kun frem til 16. januar til at træffe den.

Skal tage højde for økonomien

Amalie Leth-Nissen har kvalificeret sig til at spille professionelt. Men hun har ikke besluttet sig for, om hun gør det eller ej. Foto: Claus Birch.

Men det er faktisk ikke kun Amalie Leth-Nissens uddannelse, der har betydning for, om hun vælger at blive professionel golfspiller i 2023 eller ej. Hun skal nemlig også tage højde for, om det økonomisk kan lade sig gøre.

»Som professionel skal man jo til en del turneringer rundt omkring i verden, og det kommer til at kræve, at jeg kan skaffe en del sponsorer,« fortæller hun og fortsætter:

»Så vi er lige nu i gang med at finde ud af, om det hele kan gå op i sidste ende.«

Efter en juleferie, hvor Amalie Leth-Nissen har brugt tiden på at tænker over sit valg, føler hun sig ret sikker på, at hun nok skal nå frem til en beslutning i midten af januar.

Hvis hun vælger at takke nej til pladsen i Ladies European Tour i denne omgang, så går den til en anden. Og hvis hun på et senere tidspunkt får lyst til at deltage i Ladies European Tour, skal hun kvalificere sig gennem Tourskolen igen.


Om Amalie Leth-Nissen

  1. Hun er født og bor fortsat i Herlev.
  2. Hun går på Falkonergårdens Gymnasium under Team Danmark.
  3.  Hun har flere flotte titler og præstationer i bagagen. Alene i 2022 har hun blandt andet vundet Junior Invitational at Sage Valley og French International Lady Juniors Championship. I slutningen af december opnåede hun en 13.-plads på Tourskolen i Spanien, og det er nok til at kvalificere sig til Ladies European Tour. Hun har altså med andre ord muligheden for at blive professionel golfspiller.
  4. Amalie Leth-Nissen er lige nu nr. 19 på amatørernes verdensrangliste.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!