Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Antallet af juleindbrud er faldet i Herlev

Siden 2019 har Københavns Vestegns Politi oplevet et fald i antallet af juleindbrud - og det gælder også i Herlev.

Antallet af indbrud begået hen over julen har de seneste år været faldende, og i år er ingen undtagelse.

Der er særlig grund til at fremhæve borgerene, der hjælper deres naboer og er blevet bedre til at sikre deres bolig

Hos Københavns Vestegns politi har man nemlig ‘kun’ 36 gange i perioden fra 19. december og til nu måtte rykke ud til et indbrud. Af dem har politiet skullet forbi indbrud i Herlev fire gange.

På samme tidspunkt sidste år havde politiet været i 53 Vestegns-hjem i forbindelse med et indbrud. Der er dermed sket et fald på 17 indbrud sammenlignet med sidste år. Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

»Ethvert indbrud er ét for meget – men det er meget positivt, at antallet af Vestegns-familier, der er kommet hjem til et gennemrodet hjem her i julen, er faldet i forhold til sidste år,« siger Stefan Asmussen, der er politikommisær ved Københavns Vestegns Politi og leder af indbrudsgruppen i politikredsen.

Øget fokus på indbrud

Antallet af juleindbrud opgøres i perioden fra 19. december til 1. januar. Der er altså fortsat tre dage til, at den endelige opgørelse over juleindbruddene i år er klar. Men sammenlignet med antallet af indbrud i 2019, 2020 og 2021, så er det altså rimelig sikkert, at der er sket et fald.

I 2019 modtog Københavns Vestegns Politi 118 anmeldelser om indbrud i juledagene. 10 af de indbrud blev begået i Herlev.

I 2020 var antallet faldet drastisk til 57. Dette skyldtes i høj grad, at de fleste var hjemme på grund af coronavirus. Det år blev der begået fem indbrud i Herlev.

I 2021 modtog Københavns Vestegns Politi 71 anmeldelser om indbrud, og også her var fem af dem begået i Herlev. Og i 2022 ser det altså ud til, at antallet af indbrud endnu en gang falder. Men det er imidlertid ikke muligt for politiet at pege på en årsag til faldet af antallet af indbrud.

LÆS OGSÅ: Herlevborgere undgår ensom nytårsaften ved hjælp af hjemmeside

En del af forklaringen skal dog findes i et øget fokus på netop denne kriminalitetsform hos politiet, fortæller Stefan Asmussen.

»Men det er kun en del af forklaringen. Der er særlig grund til at fremhæve borgerene, der hjælper deres naboer og er blevet bedre til at sikre deres bolig,« fortæller Stefan Asmussen.


Fokus på indbrud op til jul

December er kendt som lidt af en højtid for indbrudstyvene. Derfor har der hos Københavns Vestegns Politi været et særligt fokus på indbrud i denne måned. Fra ugen op mod jul og frem til dags dato har der været øget patruljering i de områder, hvor der er særlig risiko for indbrud. Den øgede patruljering kommer til at fortsætte de kommende dage.

Man kan dog selv være med til at forebygge indbrud, og det opfordrer Københavns Vestegns Politi befolkningen til at gøre. Det kan man blandt andet ved at sikre døre og vinduer, man kan sørge for, at hæk og hegn ikke kan bruges som skjul for tyven, sørge for at have lys både indendørs og udendørs og melde sig til nabohjælp.

Politiet opfordrer også til, at mistænkelige forhold anmeldes til politiet.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!