Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlevborgere undgår ensom nytårsaften ved hjælp af hjemmeside

Over 60 personer fra Herlev har allerede meldt sig ind på hjemmesiden nytårsvenner.dk for at finde nogle at fejre nytår med frem for at sidde alene.

2023 nærmer sig med hastige skridt, og for mange betyder det nye års komme også et brag af en fest sammen med venner, bekendte eller familie på årets sidste dag.

Det er bare langt fra alle, der har nogle at fejre nytåret med.

Af selv samme årsag lancerede fællesskabsportalen Boblberg sidste år hjemmesiden Nytårsvenner.dk – en side, hvor man kan søge efter nogle at fejre nytåret med, så man ikke skal føle sig ensom. Platformen er nu for andet år i træk åbnet, og der er i skrivende stund allerede 63 herlevborgere, som har meldt sig ind for at finde nogle at fejre nytåret sammen med.

»Erfaringen fra sidste år viser, at det tager fart mellem jul og nytår, da der er rigtig mange danskere, der først planlægger deres nytårsaften, når julen er overstået. Sidste år var jeg overvældet over hvor mange, der hjalp hinanden til at få en god nytårsaften,« fortæller Emma Trave fra Nytårsvenner.dk i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Året der gik: Her er de ti mest læste historier i 2022

Søger forskellige fællesskaber

Men det er langt fra kun i Herlev, at personer benytter sig af hjemmesiden for at finde nogle at bruge årets sidste dag sammen med. Faktisk er der allerede over 15.000 danskere fordelt over hele landet, som har meldt sig til.

Der kan være mange grunde til, at man søger efter nogen at holde nytår med

Siden fungerer på den måde, at man enten kan invitere til en begivenhed gennem et opslag, hvor man beskriver, hvor mange begivenheden kan rumme, eller også kan man lave et opslag, hvor man beskriver, hvilken begivenhed man selv søger at være en del af.

Og opslagene varierer mellem store nytårsfester, planer om den helt store bytur, en lækker middag på en restaurant, en stille aften hjemme og så videre.

»Der kan være mange grunde til, at man søger efter nogen at holde nytår med. Mange sidder ensomme derhjemme, andre er nyskilte og har første nytår uden familien, nogle er flyttet væk fra omgangskredsen, og så er der selvfølgelig dem, der bare synes, det er fedt og interessant at møde nye mennesker,« siger Emma Trave.

En ottendedel af herlevborgerne føler sig ensomme

Tal fra Folkebevægelsen mod Ensomhed og Maryfonden viser, at nytårsaften er den højtid, hvor flest personer føler sig ensomme. Og det er netop en af årsagerne til, at Boblberg har oprettet hjemmesiden Nytårsvener.dk – for at komme noget af den ensomhed til livs.

Ensomhed er imidlertid ikke kun noget, der opstår i forbindelse med nytårsaften.

En undersøgelse af danskernes sundhed kaldet Sundhedsprofilen, som er genneført af sundhedsstyrelsen, viser, at omkring én ud af otte danskere viser tegn på ensomhed. I Herlev er der tale om 12,9 procent af borgerne, der viser tegn på ensomhed.

LÆS OGSÅ: Kunstgræsbane: Naboer får medhold i seks år gammel klagesag

Sundhedsstyrelsens undersøgelse viser yderligere, at 10,4 procent af herlevborgerne ofte er uønskede alene, samt at 7,2 procent viser tegn på social isolation. Med andre ord er ensomhed altså noget, som en del personer føler hele året uanset højtid og årstid.

Sundhedsprofilen afdækker ikke kun ensomhed, men derimod alle aspekter af danskernes sundhed. Hvis du er nysgerrig på, hvordan det står til generelt i Region Hovedsstaden og mere specifikt i Herlev, kan du læse mere her.

Hvis du oplever at være ensom og har lyst til at dele din oplevelse, så skriv til journalist på Herlev Bladet Amanda Kieler på amanda@herlevbladet.dk.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!