Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Forældre varmer op til lørdagens demo

Lørdag går forældre over hele landet på barrikaderne til demonstration for bedre normeringer i daginstitutionerne. Også i Herlev råber forældrene vagt i gevær med banner og happening.

Line Nygaard Meinertz er mor til to og træt af ‘the blame game’, som hun kalder det, mellem stat og kommuner, når det kommer til bedre normeringer på daginstitutionsområdet. Underforstået: Hvem har aben.

“Christiansborg kan give nok så mange millioner, men det hjælper ikke, hvis kommunerne ikke kan finde ud af prioritere dem, så er vi lige vidt”, siger hun, der mener, det kræver en fælles arbejdsindsats fra både stat og kommuner for at løfte daginstitutionsområdet, som med hendes øjne er gevaldigt udfordret – også i Herlev.

Derfor går hun med i demonstrationen #hvorerderenvoksen lørdag klokken 13 på Bertel Thorvaldsens Plads i København. Og derfor har hun varmet op ved at lave et lave et banner, som pt. hænger på hendes egen bil, der står parkeret lige over for borgmester Thomas Gyldal Petersens (A) kontor på Herlev Rådhus.

Den rigtige timing

På banneret står:

‘Kære Thomas. Vi kan desværre ikke komme i morgen d. 6. april. Vi er på Christiansborg for at skaffe flere penge – men hvad gør du? #hvorerderenvoksen’.

“Man skal smede, mens jernet er varmt, og der er ikke noget bedre tidspunt at råbe op, nu hvir vi er mange, endelig”, lyder det fra Herlevborgeren, der føler sig provokeret over, at borgmesteren set med hendes øjne i medierne har givet udtryk for, at problemet ikke er så stort, som hun mener det er.

LÆS OGSÅ: Herlev-forældre vil demonstrere for bedre normeringer

Udover Line Nygaard Meinertzs maleriske opråb, har en anden forælder, Dorthe Nørgaard, mor til tre, hvoraf de to går i skole og det tredje barn snart skal i vuggestue, også meldt sig på banen forud for lørdagens demonstration.

En happening

Hun oplyser til Herlev Bladet, at hun fredag klokken 15 har planlagt en lille happening ved Springvandstorvet i Herlevs bymidte, hvor hun inviterer børn, forældre og alle andre, der ønsker en bedre normering i Herlevs institioner til at skrive en hilsen til borgmesteren og resten af byrådet på et banner, der er lavet til lejligheden.

“Jeg er ked af, at der ikke er arrangeret en lokaldemonstation her hos os, så jeg har selv delt flyers og kage ud på Herlev Byskole afdeling Elverhøjen og tegnet med kridt foran skolen for at opfordre til at komme til den store demonstration i morgen, men også for at sige til pædagogerne, at vi tænker på jer samt sende et signal til Thomas Gyldal Petersen”, forklarer hun.

Om selve happeningen er tanken at spørge forbipasserende, om de vil tegne et hjerte på banneret, som så skal symbolisere en borger, der bakker op om sagen og synes, der skal gøres noget.

Efterfølgende skal banneret hænges op ved rådhuset, fortæller hun, der selv tager til barnevognsmarch lørdag klokken 11.30 ved Frederiksberg Rådhus for så i fælles trop at gå mod Bertel Thorvaldsens Plads, hvor den store demonstration foregår.

Læs mere i Herlev Bladet denne og næste uge

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!