Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Foreninger støtter Herlev Boxings ønske om en dialog med politiet

Både Danmarks Bokse Union og Danmarks Idrætsforbund støtter Herlev Boxings ønske om en dialog med Københavns Vestegns Politi i forhold til sikkerheden ved Herlev Fight Night. Noget politiet nu ser ud til at efterkomme.

Det er under bæltestedet, hvis Københavns Vestegns Politis krav om en sikkerhedsplan særligt gældende for Herlev Boxing betyder, at Herlev Fight Night måske ikke bliver til noget i år.

Det vurderer formand for Danmarks Bokse Union (DaBU, red.), Lars Brovil, der støtter den lokale bokseklub og opfordrer politiet til at komme klubben i møde.

Politisk indblanding

For hans vedkommende er det første gang, han hører om en sag, hvor politiet stiller krav om en sikkerhedsplan. Et krav, der bekræftes af en mailkorrespondance mellem Herlev Boxings formand og politiet, som Herlev Bladet er kommet i besiddelse af.

Og et krav, som Lars Brovil mener er unødvendigt.

»Vi har nogle interne retningslinjer om afvikling, som for eksempel siger, at der ikke er tilskuere for tæt på bokseringen«, oplyser han og forklarer, hvordan det plejer at foregå, når der skal holdes stævner.

»Man søger tilladelse ved politiet i det pågældende område, så har de nogle spørgsmål, de kan stille i forhold til de praktiske ting eksempelvis tidspunkt, lokation og så videre, og så giver de en reminder om, at der skal være en autoriseret læge, og det skal foregå under hovedforbundets reglement og under kampsportscirkulæret«, fortæller han, der er overrasket over politiets udmelding til Herlev Boxing.

»Jeg synes, vi blander politiske ting ind i sport, som ikke har noget med sport at gøre«, lyder det fra formanden, der vurderer, at en opskalering af sikkerheden på højere niveau  er en myndighedsopgave, og ikke noget en frivillig forening skal bokse med.

Skrækscenariet er ifølge ham, at andre politikredse følger i samme fodspor.

»Jeg synes, politiet skal kigge ind ad i den enkelte sag og se på, hvad årsagen er til det, der skete (sidste års slagsmål, red.). Vi skal jo ikke straffe alle, for så bliver det bare en kutyme«, frygter han.

Opfordrer til dialog

Så vidt tror Poul Broberg, chef for Public Affairs i Danmarks Idrætsforbund (DIF, red.), dog ikke det kommer. I så fald er han parat til at tage det op på politisk niveau i Justitsministeriet.

Ligesom DaBU støtter han som udgangspunkt Herlev Boxing som en frivillig forening og opfordrer til dialog.

»Vi opfordrer altid til forståelse fra myndighedernes  side over for, hvem man har med at gøre. Der er jo stor forskel på, om det er en professionel klub med masser af omsætning eller, om det er en frivillig baseret bokseklub«, påpeger han.

Når det er sagt, har han forståelse for, at politiet skal involveres og har nogle krav.

»Vi er med på, at det er fair nok, at myndighederne har en interesse i, hvad der skal foregå, men her lyder det som om, der ikke er den fornødne dialog, som vi mener, der skal være, men at det i højere grad handler om et diktat, man stiller«, vurderer han.

Som DaBU opfordrer han derfor politiet til at indgå i en dialog med Herlev Boxing om de krav og rammer, der skal til for at kunne holde Herlev Fight Night.

Noget både DIF og DaBU har gode erfaringer med på landsplan, fortæller de to repræsentanter.

»Vi har en super konstruktiv dialog med politiet og de sociale myndigheder, det er jo en sport, der tager stort ansvar for det sociale og integrationen«, oplyser Lars Brovil fra DaBU, og Poul Broberg stemmer i.

Unødigt bureaukrati

»På nationalt plan har vi en god dialog med Rigspolitiet«, fortæller han og tilføjer, at det altid handler om at få skabt en fælles forståelse for et godt samarbejde.

»Det, der er vigtigt her, er, at i alle de tilfælde vi hører om, der foregår det med et godt samarbejde, en god forståelse mellem de krav, der stilles, og de frivillige kapaciteter foreningerne kommer med«, fastslår han.

Ifølge Rachid Idrissi, formand for Herlev Boxing, er der endelig kommet hul igennem til Københavns Vestegns Politi, som for nylig har kontaktet ham og inviteret ham til møde i næste uge.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!