Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Giv Herlev Bladet et lyt

Herlev Bladet udkommer ugentlig. De ved de fleste. Men hvad, de fleste nok ikke ved, er, at man også kan lytte til avisen som podcast. Det er der nemlig gode frivillige og professionelle kræfter, der hver uge sørger for. Og nu kan du finde lydavisen som link her på Herlev Bladets hjemmeside.

Herlev Bladet er udkommet som lydavis  siden 1979. Den opgave tilhører kommunen og fungerer egentlig som et tilbud til blinde og svagtseende. Men der behøves det ikke at slutte. Herlev Lydavis udkommer nemlig også som podcast hver onsdag. Læs her om, hvordan sådan en lydavis bliver til.

Redaktionen bag

Hver tirsdag eftermiddag mødes redaktionen bag Herlev Lydavis på Herlev Bibliotek. Her klipper og klistrer de et manuskript sammen bestående af ugens artikler fra Herlev Bladet, og sender det ind til professionel indtaling hos Københavns Hovedbibliotek.

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Alexander og de unge DJ-drømme.

Redaktionen består af Jaap van Vliet og Hanne Abildskov, som er frivillige, og Lone Olsen, som er ansat på biblioteket. De tre er ivrige efter at få budskabet om lydavisen bredt ud til flere end de i forvejen 30 abonnenter, der hver uge modtager lydavisen på cd:

»Jeg synes, det er synd, at der ikke er flere, der er opmærksomme på, at den findes. Jeg synes, det er ærgerligt, at der ikke bliver lavet mere reklame for den, så der er andre, der også kan få glæde af den. Det er ligesom én stor hemmelighed,« siger Lone Olsen om lydavisen.

Stemmen bag

På anden sal på Københavns Hovedbibliotek på Krystalgade i det indre København finder man to små lydstudier, som danner lydramme for en række lokalaviser. Heriblandt Herlev Lydavis.

LÆS OGSÅ: Kvinde dømt for partering af ægtefælle.

Stemmen bag Herlev Lydavis er Karin Skydstrup Hegelund, som ugentligt speaker sig igennem en begivenhedsrig uge af Herlev-historier:

»Den har meget lokalpolitik, og det, synes jeg, er skægt. Der er også mange læserbreve, og det kan jeg godt lide. På den måde er den fyldt med mennesker, som nogen gange udtrykker sig meget bramfrit, og det giver det liv,« siger Karin om Herlev Lydavis.

Du kan læse hele historien om Herlev Lydavis i denne uges udgave af Herlev Bladet. Du kan også give historien et lyt. Find lydavisen som podcast her på Herlev Bladets hjemmeside. Og husk at skrue op for lyden.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!