Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Kvinde dømt for partering af ægtefælle

En 69-årig kvinde fra Herlev er i dag blevet dømt i Retten i Glostrup for at have parteret sin ægtefælle gennem 30 års lig med en fukssvans. Det skriver Ekstra Bladet.

Den 69-årige kvinde fra Herlev er i dag blevet idømt fire måneders betinget fængsel med et års prøvetid. Det skriver Ekstra Bladet.

»Manden er blevet parteret i flere dele og begravet flere steder, og det gør, at vi er oppe omkring fire måneders fængsel,« siger anklageren Helene Yde Herborg ifølge Ekstra Bladet.

Kvinden, som sammen med sin mand boede på Tofteledet i Herlev, blev anholdt af politiet i november sidste år for drab på ægtefællen, men en obduktion af mandens lig slog fast, at døden var en konsekvens af en uhelbredelig sygdom. Manden blev 74 år gammel.

LÆS OGSÅ: Tricktyve sagde, de ville hjælpe.

Kvinden begrundede parteringen af mandens lig i sin forklaring i retten med, at hun blandt andet ville spare penge på begravelsen og sikre sig hans pension.

Ligdelene blev gemt i en kummefryser i parrets hus og i en kummefryser i parrets have.

LÆS OGSÅ: Mand fra Herlev dømt for svindel med kontanthjælp.

Kvindens forsvarsadvokat, Bjørn Lund Hansen, fortalte til Herlev Bladet den 15. november 2018, at sin klient var forholdsvist fattet og upåvirket omkring hændelsen:

»Hun er forbavsende upåvirket, og hun kan sagtens føre en normal samtale og svare fornuftigt på spørgsmål,« lød det fra advokaten.

Parret fra villakvarteret på Tofteledet var umiddelbart ikke særlig kendt af lokalsamfundet og holdt sig uden for naboernes søgelys. Noget kvindens forsvarsadvokat også fremhævede over for Herlev Bladet tilbage i november 2018:

»Det er tragisk, at to mennesker kan leve i så tæt et samfund uden egentlig kontakt med omverdenen og at sådan noget kan foregå uden, at det bliver registreret,« sagde Bjørn Lund Hansen dengang.

Kvinden har senere fået konstateret Alzheimers og Demens.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!