Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Gratis hjælp til herlevborgerne handler om næstekærlighed

Fire unge fra Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige tilbyder med et nyt initiativ at hjælpe borgere med stort og småt - og så er det gratis.

Danskere kan nogle gange have en indgroet skepsis i forhold til forandringer og gode tilbud. Er noget for godt til at være sandt, så er det nok for godt til at være sandt. Men ikke i denne historie.

Cameron Croft (19), Alec Neish (19), Maggie Kjar (20) og Olivia Meilsøe (20) har for nylig startet initiativet ‘Hjælpende hænder i Ballerup, Herlev og Skovlunde’, hvor de går til hånde med stort og småt hjemme hos borgerne. Det kan være hjælp til haven, at samle møbler, gøre rent – alt hvad de som ikke-professionelle kan bistå med, lyder det. Og det er ganske gratis. Du læste rigtigt. No strings attached.

»Det handler om at vise, at vi gerne vil hjælpe, og at der stadig findes gode folk i verden,« fortæller Olivia Meilsøe fra Utah, der som sine ‘medhjælpere’ kommer fra Jesu Kristi Kirke, måske bedre kendt som mormomkirken, og pt. er på dannelsesrejse i verden. Det er frivilligt, om man vil afsted, og hvis man vil, ved man ikke, hvor man kommer hen. Derfor er det tilfældigt, at de havnede i Danmark, hvor tre af dem faktisk har slægtninge.

Vil give noget tilbage

Den eneste der ikke har, er Cameron Croft, der kommer fra den amerikanske delstat Maine tæt på det østlige Canada. Han fortæller, at han har været i Danmark i 15 måneder, og at man som mand skal rejse i to år, mens kvinderne skal være ude i 18 måneder. Mens man rejser i det pågældende land, bor man i flere forskellige byer, hvorfor han skal til Bornholm nu efter at have boet i Ballerup. Det var faktisk her, at den første udgave af ‘Hjælpende Hænder’ startede, fortæller han.

»For mig handler det om, at vi gerne vil hjælpe til i samfundet og gøre det, som Jesus ville have gjort. Følge hans eksempel. Vi får så meget ud af vores tro, så vi vil gerne give noget tilbage,« fortæller han og forklarer, at de er vokset op med altid at skulle vise næstekærlighed til hinanden.

Derfor kommer det naturligt til dem det der med at hjælpe, og alle understreger, at der hverken er tale om en hvervekampagne eller, at man skal snakke religion.

Nogle er skeptiske

Når det er sagt, vil de meget gerne sprede det kristne budskab og bruger også deres tid i Danmark på at gå på gaden og stemme dørklokker. Noget der godt kan være op ad bakke. Også selvom de fire faktisk er ret gode til det danske sprog, som de bortset fra et seks ugers startkursus har lært udelukkende ved at tale med danskere.

»De fleste folk vi møder er høflige, men de fleste siger også ‘nej tak’«, fortæller Cameron Croft.

LÆS OGSÅ: Hvem vil være med til at …

Dog ikke til den gratis hjælp. Derfor har de fire indtil videre hjulpet til i haven, sat billeder op og installeret et katteredskab hos en borger.

»Vi hjælper med alt, hvad vi kan gøre med vores hænder,« siger de, der nogle gange kan opleve en lille skepsis hos borgerne, men den forvandler sig hurtigt til taknemmelighed, når de er færdige.

Elsker maden

Når de fire ikke hjælper eller missionerer bliver der også tid til sightseeing. Og skal man tro dem, elsker de Danmark – ikke mindst, fordi landet er så gammelt og har så meget historie, men også kulturen. For eksempel kan Cameron Croft godt li’ at nærstudere de gamle bygninger, mens Alec Neish, der kommer fra Utah og betegner sig som lidt af en madglad person, er faldet for frikadeller og kartofler. Rugbrødet var dog lidt svært at få ned i starten, men også det har han fået smag for. Alle nikker i øvrigt bekræftende på spørgsmålet om, hvorvidt de har smagt smørrebrød.

Vi får så meget ud af vores tro, så vi vil gerne give noget tilbage

»Og så elsker jeg bare wienerbrød,« tilføjer Olivia Meilsøe, hvis far oprindelig er fra Gladsaxe.

Derfor var det også et glædeligt gensyn for ham, da datteren besøgte hjemstavnen og via Facetime viste ham de forskellige vejskilte. Selvom hun har været i Danmark før, er denne rejse anderledes. Indtil videre har hun nemlig boet i både Aalborg, Skive, Ballerup og snart Slagelse.

Håber på nye bekendtskaber

»Danmark er et lille land, men det er sjovt, at der alligevel er så mange kulturelle forskelle,« siger hun, der vil betegne danskerne som meget loyale, når først man er kommet ind på livet af dem.

Og selvom de fire har indset, at det nogen gange kan være svært, glæder de sig ikke desto mindre til at bruge de resterende måneder i landet til netop det.

»Jeg er meget social, så jeg er spændt på at møde nye mennesker,« lyder det fra Maggie Kjar fra Georgia.

De fire oplyser, at mormoner, der rejser ud, får boliger og transport betalt af kirken, mens de selv skal stå for forplejning. Noget der cirka løber op på 60.000 kroner anslås det.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!