Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Heller ikke bål i år

De faste sankthans- 'bålsteder' melder også i år om aflysninger på grund af corona-restriktioner.

Også i år kan heksene ånde lettet op. Der bliver hverken sankthans-bål i Sømosen, Elverparken eller ved Præstebro Kirke, som normalt står for de største sankthans-arrangementer i Herlev.

»Der er lukket og slukket i Sømosen. På grund af corona-forsamlingsforbuddet har vi valgt at aflyse. Alle er ikke vaccinerede endnu,  og vi kan ikke tage ansvaret for at have så mange samlet ét sted,« lyder det fra Grundejerforeningen Højergaardens formand, Cyril Nonberg, der normalt plejer at stå for arrangementet.

LÆS OGSÅ: Ingen sankthans-bål i år

Han tilføjer, at der også vil være en masse praktiske udfordringer såsom kontrol med antal gæster og coronapas, som gør det vanskeligt. Der plejer normalt at komme op imod 600 gæster i Sømosen.

Også i Elverparken har man igen valgt at aflyse – af samme årsag.

For mange gæster

»Der kommer for mange, vi plejer at være over 1.000, og så skal vi til at inddele i zoner og så videre. Nej, det kan vi ikke, så vi vender tilbage til næste år,« lyder det fra Lærke Kiær-Christensen fra Foreningen for kulturelle aktiviteter i Elverparken.

Sognepræst Hjørdis Kjærgaard, der også aflyser arrangementet i Præstebro Kirke, lover også at vende tilbage til næste år.

»Der gik lang tid, inden vi vidste noget vedrørende corona-restriktionerne, vi plejer jo at planlægge i god tid, så vi valgte at aflyse,« fortæller hun, hvis arrangement normalt tiltrækker i omegnen af 250 gæster.

 

Det siger loven:

For større kulturarrangementer med siddende publikum gælder bl.a. krav om inddeling af deltagerne i sektioner à 1.000 personer udendørs og 500 indendørs. Der gælder ikke et loft for antallet af deltagere til disse arrangementer. Større udendørs kulturarrangementer med stående publikum (koncerter, festivaler mv.) er bl.a. omfattet af krav om sektioner à 500 og et maks. antal på 2.000 deltagere.

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!