Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Henning som frivillig: ”Ingen skal sidde alene juleaften”

Julen er lige om hjørnet, og mange ser frem til hygge, fællesskab og familietid. Men julen kan også være en svær tid for dem, som sidder ufrivilligt alene. For at komme det til livs besluttede Henning Hansen sig for at være frivillig vært juleaften på Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev.

December måned er over os, og med den kommer julen. Som mange andre ser Henning Hansen fra Herlev julen som en af de hyggeligste højtider på året, hvor man sammen med familien spiser, drikker og hygger sig. Men det er ikke alle, som forbinder julen med fællesskab og samvær, hvis de sidder ufrivilligt alene juleaften.

Derfor er der flere frivillige, som stiller sig til rådighed juleaften, så der ikke er nogen, der skal sidde alene – og grunden til at være frivillig er 60-årige Henning Hansen ikke i tvivl om.

»Drivkraften er, at jeg kan se, hvor meget folk sætter pris på det, og hvor taknemmelige de er,« siger han med et stort smil og tilføjer:

»Ingen skal sidde alene juleaften.«

En stor fornøjelse

Henning Hansen sætter sig ved sit spisebord, hvorefter han hælder noget kaffe op sin kaffekop, hvor der står ’verdens sejeste far’. 

Bagved hænger der billeder af hans to børn på 20 år og 21 år, Signe og Jonathan, som han var frivillig vært med på Frivilligcenter & Selvhjælp Herlevs juleaften sidste år.

»Det her med at hjælpe andre havde mine børn og jeg snakket om at gøre sammen. Så ringede jeg i december til frivilligcentret og spurgte, om der manglede frivillige juleaften, og så slog vi til med det samme.«

I år er det fjerde år i træk, at Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev inviterer til julefest den 24. december for cirka 30 borgere, som ellers vil sidde alene. Til julefesten bliver der fra klokken 17.15 til 22.30 budt på velkomstdrink, spist traditionel julemad og sunget omkring juletræet.

Derfor sørger man som frivillig vært blandt andet for, at der bliver pyntet op, serveret mad og hygget om gæsterne. Og ifølge Henning Hansen var det en stor fornøjelse.

»Mine børn og jeg fik tilbragt en masse tid sammen, og så var det også hyggeligt at få snakket med nye mennesker, man ellers ikke ville have mødt,« siger han og tilføjer:

»Og når de (gæsterne, red) så gik og sagde: ”Tusind tak for i aften” blev man bare i så godt humør. Den her taknemmelig, man oplever, er bare det hele værd,« siger han.

ANDRE HISTORIER: Lokalt ju-jitsu-talent vinder EM-bronze

En mulighed for alle

Ifølge Henning Hansen er frivilligt arbejde ikke fremmed for familien. I løbet af årene har han og hans børn ofte udøvet frivilligt arbejde hver for sig, hvor de blandt andet har været fodboldtræner og arrangeret ture for en række sportsforeninger.

Men i år kommer deres juleaften ikke til at blive tilbragt på frivilligcentret. Han har en anden aftale, og børnene skal holde jul hos deres mor. 

Derfor vil han op til jul være frivillig på andre områder, for eksempel donere overskudmad til nogle borgere.

»Man vil så gerne glæde andre, fordi man får det bare 10 gange tilbage igen.«

Derfor kan han klart anbefale andre at blive frivillige værter.

»Alle kan blive det, fordi det kræver ingen kompetencer. Eller du skal i hvert fald bare kunne snakke med andre mennesker,« siger han efterfulgt af et stort grin.

Ifølge Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev skal man kontakte frivilligcentret, hvis man ønsker at være frivillig vært juleaften, hvorefter der aftales nærmere. 

Bliv julevært eller -gæst

Udover at være frivillig vært hos en organisation eller forening kan du også melde dig gratis som julevært eller -gæst hos ’Julevenner’, som er et fælles intitiativ af Røde Kors og Boblberg.

Her kan du som julevært åbne dit hjem for julegæster, som ufrivilligt sidder alene, eller du kan som julegæst live en del af et udvidet fællesskab hjemme hos en julevært. Du kan tilmelde dig på www.julevenner.dk

Hvis du er interesseret i at være frivillig juleaften, kan du kontakte Frivilligcenteret på: 61 51 54 05. 

Har du en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk

ANDRE HISTORIER: Bangs Torv: Første del af nedrivningen i gang

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!