Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Bangs Torv: Første del af nedrivningen i gang

Ejeren af Bangs Torv oplyser, at man er gået i gang med at nedrive en del af Bangs Torv-området.

I et godt stykke tid er der ikke sket noget på Bangs Torv ud over, at flere og flere er fraflyttet området, hvis bygninger skal rives ned, fordi der skal udvikles nyt byggeri. Nu oplyser ejeren Obel-LFI Ejendomme dog, at man er gået i gang med at rive bygningerne på Herlev Hovedgade 121 og 123 ned. Det vil sige den lille bygning med det flade tag ved siden af Nykredit. Nogle vil vide, at der engang var Nybolig og senest har været et galleri. Desuden skal den gamle bygning, hvor restauranten Risico lå, også snart rives ned. Det fortæller Torben Black, der er direktør i C.W. Obel Ejendomme A/S.

fremfor at sikre de to tomme bygninger – der begge er i relativ dårlig stand – har vi besluttet at nedrive dem nu

Han tilføjer, at det endnu ikke er besluttet, hvornår byggeriet af et nyt og mere tidssvarende kompleks på området går i gang, og at man stadig er i planlægningsfasen.

‘Men fremfor at sikre de to tomme bygninger – der begge er i relativ dårlig stand – har vi besluttet at nedrive dem nu’, oplyser han i en mail til Herlev Bladet, hvor han bemærker, at man har taget hånd om sikkerheden for såvel gående som cyklister.

Udskudt et halvt år

I marts 2021 bragte Herlev Bladet nyheden om, at Obel-LFI Ejendomme havde købt Bangs Torv og senere også PFA-bygningen på hjørnet af Herlev Ringvej og Herlev Hovedgade. Efterfølgende kom det frem, at området skulle udvikles, og det ‘gamle’ rives ned, hvorfor de fleste lejemål og butikker i 2022 og i år blev opsagt og nu er fraflyttet. Kun Rema 1000, slikbutikken Candy Yo Berry, Home og Farfars er tilbage på terræn. Herlev Bladet har forsøgt at finde ud af, hvornår de flytter, men indtil videre uden held. Dog har Farfars tidligere oplyst, at man har købt ‘Herlev Kebab og Pizza’ på Herlev Hovedgade 113 og åbner der i januar 2024. Derudover ejer Farfars også Bodega 100, som er forpagtet ud.

Også i PFA-bygningen er de fleste fraflyttet. Senest Herlev Dyreklinik og Herlev Hudklinik.

ANDRE HISTORIER: Ingen tilskadekomne efter brand

I oktober 2022 fremlagde Herlev Kommune en startredegørelse for arbejdet med lokalplanforslag 124 til udvikling af Bangs Torv. Her arbejdede man med en bebyggelse med cirka 300 boliger fordelt i en delvist opdelt karré i tre til 13 etager og med en maksimal bygningshøjde på 41 meter. Dengang var forventningen at have lokalplanen klar i slutningen af 2023.

I mellemtiden er der arbejdet med en ny kommuneplan, hvis rammer for området er en bebyggelsesprocent på 255, en maksimal højde på 13 etager og 45,5 meter. Den nu gamle kommuneplans rammer havde en bebyggelsesprocent på 250 og en maks. højde på otte etager lig 28 meter.

Ifølge den senest prognose fra Herlev Kommune er forventningen nu, at lokaplanforslag 124 bliver vedtaget i sommeren 2024.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!