Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlev Kirke aflåst i februar på grund af ubuden gæst

Herlev Kirke bliver i februar midlertidigt låst af i dagtimerne.

Nogle kirker oplever søndage med messefald , mens andre har svært ved at slippe af med deres gæster. Sidstnævnte har i januar været en udfordring for Herlev Kirke, hvorfor menighedsrådet nu har besluttet midlertidigt at låse kirken af i dagtimerne februar måned ud.

LÆS OGSÅ: 57-årig bogholder dømt for bedrageri på over én million

Det fortæller menighedsrådsformand, Kai Birger Lund. Han forklarer, at der siden midt januar har boet en hjemløs – først i kapellet og siden i kirken. Det resulterede til at starte med i gentagne problemer med et tilstoppet toilet og beskidte faciliteter. Så besluttede man sig for at låse kapellet af, hvilket fik den hjemløse til at opholde sig i kirken. Også her oplevede man ifølge menighedsrådsformanden, at han efterlod rummet beskidt og ildelugtende.

Svært at kommunikere

»Vi har prøvet, men kan ikke få ham i tale. Han skaber utryghed hos personalet, og vi kan ikke have en vagt til at skulle passe kirken hele tiden, så nu har vi valgt den løsning, som forhåbentlig kun bliver i februar. Så flytter han forhåbentlig et andet sted hen,« siger Kai Birger Lund.

Han tilføjer, at han godt kan forstå, at hjemløse i disse kolde tider søger indendøre, og at det ville have været nemmere at hjælpe ham, hvis de kunne kommunikere med ham. Men det har altså ikke været muligt.

Derfor er kirkedøren nu låst dagligt fra klokken 9 til 13.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!