Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Brev til samtlige medieordførere fra Herlev Bladet: Kære politikere – I kan bare køre mediestøtten ud til os, når nu TV-2 Kosmopol har givet op

Kære politikere – I kan bare køre mediestøtten ud til os, når nu TV-2 Kosmopol har givet op

 

En pressemeddelelse af de mere sælsomme ramte os for noget tid siden her på Herlev Bladet. En pressemeddelelse fra en af de medievirksomheder, vi egentlig betragtede som vores konkurrenter, hvor de fortalte, at de har givet op.

TV-2 Lorry er blevet til ”Kosmopol,” og vil ikke det regionale eller lokale længere. Ikke medmindre det lokale ligger i København og rimer på Berlin i hvert fald.

 

Det burde jo resultere i en fejring her på vores selvstændige, lokale medie, når nu konkurrenterne sådan giver op. Men alligevel sidder vi tilbage med samme dårlige smag i munden, som man kan have efter en tår af en sejrschampagne, der viser sig at være både flad og have mindst et cigaretskod fra gårsdagens fejring i sig.

 

For selvom TV-2 Kosmopol erklærer, at ’Kosmopol vil sikre seerne et globalt udsyn ved at formidle hovedstadens stærke forbindelse til omverdenen og lade inspirationen strømme udefra. For når det kommer til udfordringer og muligheder, så har København mere tilfælles med Stockholm og Berlin end med Varde og Hirtshals,’ så er det stadig TV2-Kosmopol, der står tilbage med det hårde arbejde at skulle slæbe 66, 4 millioner kroner i mediestøtte ind hvert år. Som privat, selvstændig medievirksomhed får vi på Herlev Bladet til sammenligning nul kroner. Og det til trods for, at vi så langt fra har givet op.

 

På Herlev Bladet leverer vi public service uden at blinke og uden at få en krone for det.

På Herlev Bladet har vi nok i at sikre, at Herlev har en kritisk lokalpresse, der for eksempel løfter historierne om de mennesker, der er i klemme i systemet (og dem er der desværre mange af – også nok til Kosmopol,) og vi ved, at Herlev ikke er en del af en metro/kosmopol. Herlev er Herlev, og borgerne fortjener et medie, der mener, at det er nok. På Herlev Bladet leverer vi public service uden at blinke og uden at få en krone for det. Men vi er på vej ned, så hvis I som politikere mener noget med skåltalerne om det lokale demokrati, så er det nu, I skal fordele sol, vind og mediestøtte lige.

 

Lorrys transformation lugter lidt halvsurt af nogle mediefolk, der pludselig en dag vågnede og tænkte: ’Er det her virkelig nok?’ Eller som det hedder i pressemeddelelsen: ’Kosmopol-navnet rummer netop det nye signal, vi gerne vil sende. Vi løfter blikket og ser ud i verden på andre metropoler, som også bokser med de samme problemer som os.’

Det står i kontrast til det, der står i den public service-kontrakt, de har indgået med kulturministeren, hvor der står, at stationen ’skal dække hele det regionale område…(og)  afspejle den mangfoldighed af kultur, livsopfattelse og levevilkår, der er i det regionale område.’

 

Udsyn fejler jo intet. Det skal man have. Men hvis det er det eneste, man har, så skal man holde op med at påstå, at man er regional eller lokal. Og så skal man give milliontilskuddet videre til dem, der hver dag knokler for at være den bidske, lokale vagthund, som vores demokrati ikke kan trække vejret uden.

 

Giv os et kald eller kig forbi, hvis du vil vide mere om, hvad vi går og knokler for.

 

Venlig hilsen

Steffen Glaas, Adm. direktør Herlev Bladet, steffen@herlevbladet.dk, telefon: 26238469

Mette Lyhne, redaktør Herlev Bladet, mette@herlevbladet.dk, telefon: 29931709

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!