Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Tre debatindlæg fra elever på Herlev Privatskole: ‘Er det dig, der kører ad helvedes til?’ 

Er det dig, der kører ad helvedes til? 

Debatindlæg fra: Mille Stensgaard Bentzen, August Bergmann Rasmussen, Josefine Flansmose Kragh og Nikan Rezvani, Herlev Privatskole

Trafik: Vi er 7. klasse på Herlev Privatskole, og vi ønsker brændende et lyskryds. 

Om morgenen er de fleste nok rigtig trætte, da de lige er stået op og vil bare gerne på arbejde eller der, hvor de prøver at tage hen.

Det vil hjælpe både skolepatruljen og alle andre, der tager forbi vores kryds en del, hvis I kigger jer om en ekstra gang, før I kører eller har lidt mere tålmodighed. 

Her for nyligt var der en bil, der kørte ind i en anden bil. Det gjorde, at skolepatruljen var lidt rystede. Heldigvis var der ingen små børn, der så det, der måske kunne blive en del mere rystet, men uheld som det her kan stoppes, hvis alle bare bruger lidt ekstra tid på at tænke over det, de gør. 

Der er børn, som ikke føler sig trygge, når de kommer over til vores kryds, da der konstant er tæt på at ske uheld herovre, cyklister, der cykler forbi os og biler, der prøver at køre uden om os, når vi står på vejen.

Vi håber, at I som borgere vil støtte vores plan om at få et lyskryds herovre.

Vi håber, at I som borgere vil støtte vores plan om at få et lyskryds herovre.

 

Med livet som indsats

Debatindlæg fra: Marius Pryts Holst Sand, Sophie Krøyer Petersen, Victor Salomon Nilsson og Freja Pasion Dyve, Herlev Privatskole

Trafik: Vi kommer fra Herlev Privatskole. Vi har fået opgaven at være skolepatrulje for at sikre, at både borgere og elever kommer sikkert over vejen.

 At være skolepatrulje handler ikke kun om borgernes og elevernes sikkerhed, men også vores egen. 

Det kan være svært, når uroen rammer tidligt om morgen, hvor flere og flere bilister, motorcyklister og cyklister bliver urolige og stressede over, at de ikke kan komme over vejen, fordi vi står derude. 

Det er nemlig ikke rart at blive udsat for fare. Vi bliver nemlig bange og kede af det, når I bilister kører over, når vi viser, at der er rødt. 

Flere af jer bilister kører over, selvom vi står på vejen og gør plads til dem, der skal gå over. 

Det frustrerende for os, at bilister holder på fodgængerovergangen eller kører op på fortovet for at dreje til højre, fordi udsynet er dårligt i krydset.   

Flere af os elever har klaget over, at det er for farligt for os at stå derude om morgen. Især når man er vidne til flere ulykker og farlige situationer på vejen, så er det ikke sikkert for os at stå derude. 

Vi vil derfor anbefale, at I lige tænker jer om, inden I vælger at træde på speederen eller ikke er opmærksomme i trafikken. 

Det bliver sværere for os at hjælpe borgerne over vejen, men det bliver også sværere for eleverne at komme i skole. Vi håber, at I vil forstå vores frustrationer og tænke jer lidt om næste gang, at I sætter jer ind i bilen. 

Vi synes, at det er ubehageligt at være patrulje om morgen, da vi får onde kommentarer og skal høre på skældsord-

Hvorfor kommer I med onde kommentarer?

Debatindlæg fra: Lærke Koch, Adam Bjørnskov Eriksen, Nadia Scheel Krüger, og Marius Aafalk Breiling, Herlev Privatskole

Trafik: Vi på Herlev Privatskole føler os i fare, når vi skal ud at stå patrulje.  Vi er bange for at blive kørt ned, og vi er trætte af, at bilister bliver aggressive. 

Vi synes, at det er ubehageligt at være patrulje om morgen, da vi får onde kommentarer og skal høre på skældsord.  Dette ville vi gerne have ændret. Flere gange har der været situationer, hvor det har været tæt på at en er blevet kørt ned. 

Hvordan ville du have det, hvis du skulle starte din dag med at høre på onde kommentarer i et kvarter hver dag? Vi er trætte af det, og hvordan ville du have det, hvis du skulle være bange for om dit barn ville komme helt hjem? 

Det burde ikke være sådan, at man skal være bekymret for at komme ud at stå skolepatrulje. Dette burde være et trygt miljø, hvor alle føler sig trygge.  Hvis du gerne vil hjælpe med at fikse dette problem, så vær´ sød at vente de to minutter, det tager i sted for at skabe en farlig situation.

 

Hvad mener du? Send dit debatindlæg på max 300 ord til debat@herlevbladet.dk 

 

 

  

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!