Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Tema om Sund Livsstil: Nu er motion en fast del af livet

Flemming Seerup ramte i mange år sofaen med stor selvfølgelighed, når arbejdsdagen var ovre. Men så skete der noget.

Sundhed var ikke noget, der fyldte i hverdagen for Flemming Seerup, der i mange år ramte sofaen med selvfølgelighed, når han kom hjem efter en lang arbejdsdag. 

»I  fem-ti år fyldte motion stort set igenting for mig. Så min krop fik lidt af en chok, da jeg kom i gang. Min krop var sådan: ’Hvad har du gang i??’« fortæller Flemming Seerup, der i dag er 55 år.

For i gang kom han der for omkring fem år siden. Det var under et besøg hos lægen, at det skub, han ikke havde tænkt det store over var nødvendigt, pludselig blev en realitet. 

Det var ikke noget, han nogensinde troede, han ville få gjort. Men efter mødet med Motion Plus skete der faktisk noget med Flemming Seerup. Privatfoto.

Lægen konstaterede, at vægten var for høj, og at sukkersygen lå og lurede i horisonten. Lægen spurgte om det var noget, han havde et ønske om at gøre noget ved.

»Og så synes jeg træning lød bedre end alternativerne,« husker Flemming Seerup.

Så blev han tilknyttet det kommunale tilbud ’Motion Plus,’ der tilbyder træning til folk, der er i sammen situation, som han var. 

En del af programmet består af samtaler om sundhed og alt det andet, der rører sig, og i begyndelsen stejlede Flemming Seerup lidt på al den snakken. 

»Jeg synes, det var provokerende, at jeg skulle føre en maddagbog – altså bare for mig selv. Men det gav jo det der overblik over det, man spiser, for der ryger mere ind,  end man måske lige forventer,« siger han og giver den faste pose slik i bilen som et eksempel på tomme kalorier, der bare ryger ned uden, at man egnetlig opdager det. 

»Så det er faktisk blevet plantet i mit hoved at være opmærksom på, hvad jeg indtager. Nu er jeg faktisk OBS på daglig basis,« siger han.

Jeg synes, jeg har fået mere livsværdi og  mere energi. Nu træner jeg ikke, fordi det er tvang.

Mere energi til livet

Motion Plus betyder to gange ugentlig træning, men Flemming Seerup er blevet så glad for at bruge sin krop, at han også går på andre hold hos HI Fitness, hvor han også er blevet instruktør. 

For ham har det været afgørende, at den nye livsstil ikke har været bygget op af forbud. Hvis det en dag er påkrævet med en flødekage, så er det sådan, det er. Man skal bare være bevidst om det, og tænke sig om. 

»Jeg synes, jeg har fået mere livsværdi og  mere energi. Nu træner jeg ikke, fordi det er tvang. Nu er det noget, jeg ser frem til.  Det havde jeg aldrig ikke troet ville ske for fem år siden,« siger Flemming Seerup. 

På Herlev.dk kan man læse mere om Motion Plus. 

 

OM MOTION PLUS:

 Et tilbud til voksne med et BMI over 30

· Gratis holdtræning 

Motion Plus noget for dig, hvis du:

· Ikke har følgesygdomme af overvægt eller andre skavanker, som vil begrænse dig i at deltage i træningen.

· Kæmper med for mange kilo

· Ønsker hjælp til træning og livsstilsændringer

· Ønsker at få overskud i din hverdag 

· Er klar til at gøre en indsats

Du kan kontakte Motion Plus på telefon 44527104 for mere info. Du skal henvises til Motion Plus via din egen læge. 

Kilde: Herlev Kommune

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!