Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Drag-show på isen: Eagles vil vise, at ishockey er for alle

Som den første ishockeyklub i Danmark inviterer Herlev Eagles til drag-show på skøjtebanen. Klubben ønsker at vise, at der er plads til alle i ishockey – uanset seksualitet eller kønsidentitet.

»Det er vigtigt for os at vise, at der skal være plads til, at alle kan dyrke elitesporten. Uanset hvilken kultur eller seksualitet man har.«

Sådan lyder det fra event-koordinator Daniel Engstrup fra Herlev Eagles, som er med til at planlægge eventet, ‘Drag is not a crime – drags on ice’. Eventet kommer blandt andet til at bestå af en kamp mellem Herlev Eagles og Aalborg Pirates, men også af drags der vil træde i skøjterne og lave shows på isen.

Daniel Engstrup siger, at eventet skal være med til at vise, at der er plads til alle i ishockey. Foto: Camilla Bidstrup Møller

ANDRE HISTORIER: Nyt ishockeyhold skal fastholde flere pigespillere

En ‘drag’ er en mand, som klæder sig ud i kvindetøj, og LGBTQIA+ er en forkortelse for de engelske ord, der dækker over de mange seksualiteter og kønsforståelser. Herlev Eagles vil derfor med eventet bringe professionel sport og LGBTQIA+-miljøet sammen, hvor de fokuserer på at vise, at ishockey er en sport for alle.

Det gør klubben i samarbejde med Herlev Ishockey Klub og #gamechanger, som er et projekt, der skal hjælpe med, at LGBTI+-personer kan føle sig velkomne i klubber og foreninger inden for sportens verden.

»Ishockey er en disciplineret og hård sport med fede vinderkulturer, og det skal vi hylde, men også samtidig sikre at der er plads til alle,« siger han og tilføjer:

»For os er det nemlig vigtigt, at det her event både leverer et flot show, men samtidig har et vigtigt budskab bag sig.«

Plads til alle

Ishockey har længe haft ry for at være en sport med en machokultur. Herlev Eagles håber derfor, at eventet kan være med til, at ishockey bliver set som en sport, som ikke er præget af bestemte værdier, og hvor alle kan føle sig accepteret.

LÆS OGSÅ: Eagles-spillerne om drag-show: Kan inspirere andre ishockeyklubber til at gøre det samme

»Vi vil jo gerne bibeholde flest mulige spillere i ishockey, så de ikke hopper fra, fordi de ikke føler sig accepteret,« siger han og tilføjer:

»Så er det her vores måde at sætte fokus på kulturer, adfærd og mere rummelighed inden for ishockey.«

Eventet afholdes fredag den 6. oktober i Herlev Skøjtehal, hvor der er drag-reception klokken 17 og ishockeykamp mellem Herlev Eagles og Aalborg Pirates klokken 19.

ANDRE HISTORIER: Fængselsdomme i ‘unge overfalder unge’-sag

Har du en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!