Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Fængselsdomme i ‘unge overfalder unge’-sag

Onsdag sidste uge blev tre 15-årige dømt for grov vold og røveri. To skal i fængsel, mens en tredje skal på en sikret døgninstitution.

Måske blev et foreløbigt punktum sat i sagerne om overfald på unge i Herlev onsdag sidste uge. I hvert fald faldt der dom i sagen fra 7. maj i år, hvor fem unge overfaldt tre drenge på 13 og 14 år på en skole i Herlev. Tre af overfaldspersonerne på 15 år blev dømt for grov vold og røveri, mens de to sidste er under den kriminelle lavalder.

LÆS OGSÅ: Lokalpoliti om unge-overfald – kan ikke udelukke flere anholdelser

Vestegnens Anklagere oplyser på Twitter, at to af de dømte fik otte måneders fængsel, hvoraf seks måneder blev gjort betinget. Derudover blev de henvist til Ungdomskriminalitetsnævnet, som nu skal fastsætte de nærmere vilkår for deres betingede straffe. Den ene ankede sin straf til frifindelse.

Sendt på døgninstitution

Den tredje 15-årige, som 3. maj også blev idømt 10 måneders fængsel for at have røvet, truet og slået en 14-årig dreng i Herlev, blev udover overfaldet på de tre drenge også dømt for et røveri i et supermarked i Vanløse i marts i år, hvor han truede en ansat med kniv og slap afsted med en Red Bull. Han blev dømt for røveri, vidnetrusler og knivbesiddelse. Derfor fik han denne gang også en hårdere straf – en såkaldt ungdomssanktion, oplyser Vestegnens Anklagere.

Det betyder, at han i to år undergives tilsyn af sociale myndigheder og socialpædagogisk behandling og herunder anbringes på en sikret døgninstitution for unge i de to første måneder og derefter anbringes på en døgninstitution eller opholdssted de næste 12 måneder. Han tog betænkningstid i forhold til at anke dommen.

Sag fra februar

Herlev Bladet nævnte første gang sagerne om unge, der overfalder unge i Herlev, i maj, hvor seks unge blev dømt for 20. februar at have røvet, truet med kniv og slået en 14-årig dreng i Herlev. Derefter stod den 14-åriges forældre frem anonymt og fortalte, at en gruppe voldelige teenagere ifølge deres oplevelser havde huseret i Herlev gennem længere tid. Både Herlev Kommune og lokalpolitiet bekræftede, at man kendte til retssagen, men hvor politiet fortalte, at der var tale om en gruppe eller klike af utilpassede unge, var svaret fra kommunen, at man ikke kendte til, at der skulle være tale om en fast gruppe.

LÆS OGSÅ: Forældre til 14-årigt voldsoffer: Det er ikke lyserødt i Herlev

I slut maj kunne lokalpolitiet så fortælle, at man havde anholdt yderligere fem unge for grov vold og røveri mod tre andre unge på en skole i Herlev. To af overfaldspersonerne var gengangere fra overfaldet i februar. Alle i 14-15-års-alderen. Tre af de fem inklusive gengangerne blev så dømt i sidste uge som nævnt i denne artikel.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!