Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Debatindlæg: Forlængelsen af forsøgsordningen om tilskud til hjemmepasning er et aftalebrud

Debatindlæg fra Marianne Dithmer (EL) og Ibrahim Benli (EL), begge medlemmer af kommunalbestyrelsen. 

Da kommunalbestyrelsen vedtog betaling for hjemmepasning af børn, var Enhedslisten en del af aftalen, selv om vi principielt er imod ordningen.

Det gjorde vi, fordi rammerne for aftalen var, at det ikke måtte betyde, at det kostede daginstitutionsområdet penge, og at den skulle evalueres efter et år. Vi ville sikre os, at daginstitutionerne ikke skulle betale for private ordninger, fordi vi mener, at midler bruges bedst på fællesskabets institutioner for at højne kvaliteten i vores dagtilbud – en forudsætning for bedre trivsel blandt børnene.

Det er nemlig kun særlige familier, der har den mulighed; familier, der har råd til det.

Det viser sig, som vi frygtede, at ordningen koster daginstitutionerne penge. Vi mener derfor, at det er et klart aftalebrud, at ordningen ikke nedlægges igen. Præmissen for at forlænge ordningen var, at den skulle være udgiftsneutral. Og det er den ikke.

Ifølge regnskabet for 2022 havde daginstitutionsområdet en merudgift på 700.000 på bare et halvt år på grund af hjemmepasningsordningen. Det er en helt unødvendig udgift i en tid, hvor vi har rigtig svært ved at få budgetterne til at hænge sammen. Og hvor skal de penge komme fra? Ja, svaret er, at de bliver taget fra de midler, der bruges til alle de andre børn og familier, som er tvunget til eller vælger at lade deres børn blive passet i fællesskabet. Det er simpelthen ikke i orden.

Det er på ingen måde i orden, at der tages penge fra daginstitutionsområdet for at honorere særlige børnefamiliers behov for at passe deres børn hjemme. Det er nemlig kun særlige familier, der har den mulighed; familier, der har råd til det. Det fremgår af evalueringen, at fem af familierne allerede havde valgt at passe deres børn hjemme uden tilskud.

Det bør stoppe nu, som aftalt!

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!