Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlev pressede mestre uden Maze

En tidligere OL-medaljevinder og en spiller fra top-100 på verdensranglisten blev i sidste ende for stor en mundfuld for Herlevs batmen, da de fredag spillede en historisk kamp mod Roskilde.

Knapt 100 tilskuere trodsede julefrokoster og julekalendere og brugte i stedet fredag aften hos Herlev Bordtennis. Hjemmeholdet mødte Roskilde i det, der på forhånd er blevet betegnet som den største kamp i klubbens historie.

Og hvis der på papiret var stor forskel på de to hold, så gjorde Herlev dem til skamme. Roskilde, som netop nu har succes i Champions League, har vundet DM ni gange de seneste ti år. Til kampen mod Herlev stillede de med blandt andre nummer 90 på verdensranglisten, Zhai, og den danske bordtennislegende Finn Tugwell, som har vundet bl.a. EM-guld for hold og bronze til OL i herredouble.

Var foran 2-0

Roskildes meritter står i skarp kontrast til Herlev, som for første gang i 50 år er rykket op i landets bedste række.

Alligevel lagde Herlev flot ud og bragte sig foran med 2-0 efter klare sejre til Eric Jouti over Hollands bedste spiller, Laurens Tromer, og til Martin Lovén over Kasper Rasmussen.

Derefter vandt Roskildes ubesejrede Zhai og Finn Tugwell lige så klart over henholdsvis Fredrik Cöster og Kennth Nielsen.

Læs også: Bordtennis i afgørende kamp fredag

Bedre end godkendt

Fra stillingen 2-2 løb Roskilde med sejrene i de tre næste kampe og var dermed første hold på de fem sejre, der lukker holdkampen. Men det skete efter maksimal modstand. Tætte sæt, flotte dueller og afgørelser med små marginaler karakteriserede de sidste kampe. Og holdleder Per Rasmussen var da også mere tilfreds end ærgerlig efter kampen.

»Jeg er bestemt ikke ærgerlig, men stolt over, at vi spiller så god en kamp. Og så er jeg glad for den gode stemning,« siger han med henvisning til den flotte publikumsopbakning.

»Nu går vi på juleferie og har spillet seks gode kampe. Vi har vundet halvdelen og ligger samlet nummer fire. Det er langt mere end godkendt. Vi har bevist, at vi hører til her i Stigadivisionen,« fastslår han.

Nu venter der så en julepause. Herlev spiller sin næste kamp den 21. januar. Det er på udebane, og her bliver modstanderen igen Roskilde, som potentielt kan møde endnu stærkere op, idet mestrene var uden Michael Maze, som var forhindret i at stille op til kampen mod Herlev.

Læs mere i denne uges avis.

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!