Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlev skal have ny og større genbrugsstation

Herlevs borgmester arbejder sammen med Miljø-, klima- og teknikudvalgsformand, Gert Biilmann (V), på at flytte genbrugsstationen fra Marielundvej til et nyt og dobbelt så stort område. I stedet vil man bygge boliger på den eksisterende grund.

Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (A) og formand for Miljø-, klima- og teknikudvalget, Gert Biilmann (V) er tæt på at få realiseret et ønske gennem flere år om at flytte og udvide genbrugsstationen.

»Vi vil gerne give borgerne og medarbejderne på vores genbrugsstation nogle flere kvadratmeter og forhandler lige nu om et par grunde, som vil give dobbelt så meget plads«, fortæller borgmesteren.

Han tilføjer, at man igennem længere tid har arbejdet på at finde mere plads til genbrugspladsen, og nu er muligheden kommet.

Skrappere krav

Gert Biilmann tilføjer, at årsagen blandt andet skyldes nye og mere strenge miljøkrav til sortering, som findes i en ny national affaldsplan, som træder i kraft i 2020.

LÆS MERE: Masser af genbrugspower i Hjortegården

»Formålet er mindre affald og mere genanvendelse. Med de nye krav får vi også et miljømæssigt ansvar, som vi skal leve op til. For eksempel kommer vi til at omtænke genbrugsstationen med flere containere og måske sortering i mindre fraktioner, og det kan vi ikke med den nuværende station«, påpeger han, der vurderer, at af- og pålæsningsforhold samt placeringen af containerne også bliver noget af det, som vil blive bedre med mere plads.

Flere nye boliger

Derudover oplyser borgmesteren, at man, såfremt forhandlingerne om de nye grunde falder på plads, vil sælge den eksisterende grund på Marielundvej til en investor, som ønsker at bygge boliger.

Da forhandlingerne stadig pågår, vil borgmesteren endnu ikke oplyse, hvor den nye genbrugsstation kan komme til at ligge. Men han skønner, at det kan være på plads inden sommerferien. Dertil kommer, at flytningen og den nye station skal vedtages politisk, og borgerne skal inddrages i planlægningen, lyder det.

Læs mere i denne uges Herlev Bladet

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!