Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlevs eget orkester lukkede med gylden afskedskoncert

I 33 år har Herlev Concert Band spredt musik i byen, men er nu nødt til at lukke. Det skete med en stor afskedskoncert med temaet guld og glitter.

Lørdag spillede Herlev Concert Band sin sidste koncert. Bandmedlem Jesper Kildebogaard skriver fra koncerten: 

Det var jo egentlig en trist dag. Men det skulle være en festlig en af slagsen, forklarede dirigent Henrik Næser Christiansen, da Herlev Concert Band lørdag holdt sin afskedskoncert. Det skete med temaet guld og glitter, med musik som kunne sætte festen i gang i den fyldte sal i Medborgerhuset.

Herlev Concert Band må nemlig nu lukke og slukke efter 33 år med mottoet ’byens eget orkester’. Efter nedskæringer hos Herlev Musikskole i 2020, der betød et farvel til økonomisk støtte for orkestret, har det været umuligt at finde en økonomisk gangbar vej frem. Corona-pandemien gjorde det heller ikke lettere at bygge noget nyt op, lød forklaringen.

SE OGSÅ: Stort billedgalleri fra Harry Potter på Kildegårdskolen Vest

Herlev Rock og Barok Orkester

De 40 musikere, der var samlet til afskedskoncerten, spillede alt fra Abba til valsemusik for det talstærke publikum. En tale undervejs i koncerten trak tråde tilbage i tiden for orkestret, der begyndte som et projekt for børn og unge under navnet Herlev Rock og Barok Orkester i 1984. Fem år senere opstod så Herlev Concert Band som en selvstændig forening, men i tæt partnerskab med Herlev Musikskole.

Med tiden voksede det til et fuldt besat harmoniorkester med over 50 musikere og placeringer ved Danmarksmesterskaberne for danske fritids-harmoniorkestre. En fast tradition var orkesterrejser til udlandet, hvor der blev spillet koncerter i mange af Europas lande. Og på hjemmebane var der også faste koncerter, for eksempel som nisseorkester, når det store juletræ bliver tændt foran Herlev Kirke.

LÆS OGSÅ: Bryggeri må ikke åbne fredagsbar i Herlev

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!