Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Konsekvenserne af kommunale fejl

Debatindlæg fra:
Hanne Bjørn-Klausen (C), kommunalbestyrelsesmedlem og folketingskandidat

Herlev Kommune begik i 2020 fejl i 63 procent af sagerne, som borgerne valgte at klage over til ankestyrelsen på børnehandicap området. En rapport fra Advokatsamfundet har vist, at det cirka er samme procentuelle fejlprocent, man finder i alle de sager, som der ikke bliver klaget over. Det eneste positive, man kan sige om det er, at det sker i alle landets kommuner. Desværre. På voksen-handicapområdet er det 40 procent. 

Jeg har ofte fremhævet i kommunalbestyrelsen, hvor stort et problem det er. Hver gang er jeg blevet afvist med, at jeg ser spøgelser – og det er synd for de ansatte, at jeg overhovedet nævner det.

Jeg har blot en anden tilgang, for dem, jeg synes det er synd for, det er de borgere, som ikke har fået den rette hjælp. Dem hvis liv afhænger af den rette hjælp. Nu får jeg medhold i mine anklager fra Rigsrevisionen, som netop har udgivet en beretning, hvor statsrevisorerne giver socialministeriet en ret alvorlig kritik for at de ikke har ført tilstrækkeligt tilsyn med at kommunerne har overholdt loven. Den kan læses på Rigsrevisionens hjemmeside.

 

og det er synd for de ansatte, at jeg overhovedet nævner det

Forkerte beslutninger 

Alt for mange familier lever hver dag med de forkerte og manglende beslutninger, som Herlev Kommune har lavet. Det har en række følgevirkninger for hele familien, når børn og unge ikke får den rette hjælp i tide. Eksperter vurderer igen og igen, at tidlig og rette indsats betaler sig. Derfor – lad os nu tage rigsrevisionens budskab til os, og agere før socialministeriet sætter tommelskruerne på. For tidlig indsats betaler sig både menneskeligt og økonomisk. Det gør ordentlighed og retssikkerhed i øvrigt også.

LÆS OGSÅ: Lokalt bryggeri må ikke holde fredagsbar 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!