Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Inkarneret herlevborger genåbner Bodega 100

I november sidste år lukkede Bodega 100 ned efter knap 50 års udskænkning i Herlev. Mange ærgrede sig, men noget tyder på, at der snart kommer liv i hanerne igen.

‘Permanent lukket’, står der med rød skrift, hvis man googler ‘Bodega 100’. Men det er en sandhed med modifikationer. For skiltet hænger stadig på husfacaden, og det er blevet malet op i takt med, at huset har fået sig en ordentlig overhaling. Det er der flere grunde til, lyder det fra Ümit Kart, der ejer Farfars Grill & Pizza House og sidste år købte bodegaen.

»Vi lader skiltet hænge af respekt for det, der var. Vi vil gerne give noget igen,« forklarer han, der allerede har fået mange tilkendegivelser fra flere herlevborgere.

»Og så bliver bodegaen åbnet igen af en anden forpagter, som får den til en billig husleje,« oplyser han.

…sådan et sted, man gik ned for lige at få en hurtig én. Bodega 100 er bare Herlev

Glæder sig

Den anden forpagter, han referer til, er 35-årige Zorka Ivanovic, der er opvokset i Herlev og en af Farfars stamkunder, ligesom hun tidligere har besøgt Bodega 100 flere gange.

»Det startede med, at jeg i november sidste år kørte forbi bodegaen og tænkte: ‘Den skal ikke stå tom, og så ringede jeg til Ümit og spurgte, om det ikke kunne være en idé,« fortæller hun, der er klar over, at det er noget af et spring fra den SOSU-uddannelse, hun pt. er i gang med og nu må tage orlov fra.

Hun har nemlig ikke prøvet noget lignende før, men håber på lidt hjælp fra sidelinjen – ikke mindst fra Ümit Kart.

»Jeg er forberedt på, at der er mange timer i det, men jeg glæder mig. Mest til at se herlevborgerne. Jeg er jo selv opvokset i Herlev og kender mange, og jeg har også hørt, at snakken er begyndt,« griner Zorka Ivanovic, der er spændt på at se folks reaktion.

LÆS OGSÅ: Den er god nok, Farfars har købt

»Bodega 100 har betydet meget for Herlev, og det er også grunden til, at jeg åbner igen. Jeg kunne se på Facebook, at der var mange, der savnede bodegaen, og jeg har det sådan, at dengang jeg kom der, var det sådan et sted, man gik ned for lige at få en hurtig én. Bodega 100 er bare Herlev,« lyder det fra den nye forpagter, der sidste år snakkede med tidligere ejer, Peter Seppo Jensen, om at genåbne under samme navn, og det havde han ifølge hende ikke noget imod.

»Så nu glæder jeg mig bare,« siger hun, der har søgt kommunen om en alkoholbevilling og håber på at kunne åbne om et par uger med livemusik, pomp og pragt.

De samme omgivelser

Ifølge Zorka Ivanovic regner hun også med at genansætte noget af det gamle personale, og i det hele taget holde fast i det gode gamle. Det betyder, at der venter herlevborgerne det samme velkendte interiør dog måske med nogle flere siddepladser, fordi hun vil fjerne billardbordet. Både fordi det ikke kan betale sig at investere i nyt, da det er planen, at Farfars rykker over, når Bangs Torv skal rives ned. Og dels fordi det er en del af stedets ånd som et brunt værtshus, som folk kender og er vant til.

»Og så har jeg lavet en aftale med Ümit om, at når gæsterne bliver sultne, så er der gratis levering af mad fra Farfars med 10 procents rabat på maden,« understreger hun.

Når Farfars på et tidspunkt om nogle år skal flytte over, vides det endnu ikke, om man slår tingene sammen og kombinerer fastfood med fadøl. Desuden ligger der allerede en ‘Farfars Bodega’ i København, men man skal aldrig sige aldrig.

Bodega 100 åbnede den 2 Juli 1972.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!