Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlevs helt egen fighter: Nu er det Showtime

19-årige Akim skal i kamp til stort kampsportsstævne hjemme i Herlev på fredag. Han nyder at kæmpe og elsker samtidig at give folk et show, både når det gælder sport og underholdning.

Når der fredag 24. november er det store kampsportsstævne ‘Assouik Fight Night 3’ i Herlev Hallerne, er Herlev selv repræsenteret ved 19-årige Akim Showtime. Han skal dyste mod svenskeren Simon Vinterskog.

»Jeg glæder mig rigtig meget. Det gør mig spændt og nervøs. Nu skal jeg bevise, hvorfor jeg har lagt alle de timer i træningslokalet og vise mine teknikker,« fortæller han i sin families lejlighed på Sønderlundvej, hvor han bor med sine forældre og tre mindre søskende.

Det er anden gang, han deltager i dette stævne. Sidste gang Akim Showtime deltog, var på Frederiksberg.

»Jeg var også med for to år siden med to dages varsel. Jeg smed lige fire kilo i fitness, så var jeg klar, og jeg gik op og vandt. Jeg leverede et godt show til det første stævne. Det startede med et brag,« fortæller han.

Kan lide at underholde

Akim hedder naturligvis ikke Showtime officielt, men det er blevet navnet, han bruger udadtil. Han hedder egentlig Arny Akim, men ‘Showtime’ beskriver i høj grad, hvordan han er som person.

»Jeg kan lide at underholde folk, og jeg kan godt lide, at folk kigger og tænker, at han er god til at slås, og hans energi kan noget. Og jeg elsker at danse og underholde,« fortæller han.

Tilnavnet stammer tilbage fra folkeskoletiden i Herlev, nærmere bestemt på Herlev Byskole på Engvej.

»Jeg er meget udadvendt og kan lide sjov, fis og ballade og var klassens pauseklov. Jeg fik tilnavnet ‘Showtime’, da jeg til et gallashow i skolen stillede mg op på et bord og dansede og tøj min trøje af, som jeg svingede rundt,« fortæller han med et stort smil.

Jeg vil gerne hjælpe unge med at bruge deres energi på en god måde.

Ikke sidde stille

Akim Showtime beskriver, at han som barn havde svært ved at sidde stille. Der var gang i ham. Derfor vidste hans forældre, at han skulle gå til sport. I første omgang var det fodbold, siden blev det boksning og derefter kickboxing.

»Jeg startede med at spille fodbold, og det var jeg rigtig god til, men jeg kunne dog ikke nå til næste niveau. Så begyndte jeg til boksning. En dag lavede en træner et rigtig flot ‘highkick’. Det ville jeg også, derfor begyndte jeg at gå til MMA (kampsport som blander flere forskellige discipliner, red),« siger han.

Det var nemt at skifte fra boksning til kickboksning, da de to klubber ligger i samme bygning på Christianshavn og overordnet er en del af samme klub.

»Det passede med, at jeg kunne begynde at gå til det, samme sted som jeg boksede. Og jeg fandt ud af, at jeg havde flair for det. Jeg kan lide spændingen i det. Jeg træner hårdt og udvikler min teknik, fortæller han og erkender, at det også er en hård sport.

»Det er helt klart en hård sport. Du får nogle på hovedet. I kampene kan du ikke mærke det, der kører adrenalinen, og du er klar til at få slag på hovedet. Det er ikke den sundeste sport på den måde, men i al sport er der en risiko,« fastslår han.

Akim Showtime
Akim Showtime ser frem til at kæmpe foran tilskuere. Foto: Sportis Sports

Vil blive i Herlev

Akim Showtime er en ung mand med selvtillid, men samtidig er han taknemmelig og sender tak til dem, som har hjulpet ham. Han fremhæver både opbakningen i sin kampsportsklub på Christianshavn: Renegade, sine forældre som han beskriver som hårdtarbejdende og som altid har troet på ham og lærerne i skolen.

»Jeg har fået stor opbakning, også fra lærerne på Herlev Byskole. De har hjulpet mig så meget,« fortæller han og vil også gerne hjælpe andre videre.

»Jeg er startet uddannelse som pædagogassistent. Jeg vil gerne hjælpe unge med at bruge deres energi på en god måde,« siger han og nævner også sine tre små søskende på tre, syv og ni år, som han gerne vil være et forbillede for. Efter interviewet med Herlev Bladet skal han hente sine søskende fra skole.

Akim Showtime er meget knyttet til Herlev, hvor han har og har haft mange gode oplevelser. Han drømmer om at kunne leve af sin kampsport og kunne forsørge sin familie, og selv hvis det går i opfyldelse, har han ingen planer om at flytte fra byen.

Det er dog ikke kun kampsport, at han gør sig gældende i. Hans kælenavn er ikke Showtime for ingenting. Således medvirker han i tv-serien ‘Ikke et ord’, som er udgivet på Yousee. Han har en del venner og bekendte inden for skuespil- og musikermiljøet.

»Jeg elsker at være med i den slags ting,« lyder det fra ham.

Og Akim Showtime bliver også genkendt på gaden.

»Jeg blev stoppet af en flok drenge på 7-10 år, som havde set mig på Instagram,« fortæller han.

Akim Showtime på hjemmebane i Herlev med sin far Ali
Akim Showtime sætter meget pris på sin familie, blandt andet sin far Ali, som han betragter som et stort forbillede. Ali kom som ung fra Tanzania til Danmark, og Akim beskriver, at faderen har arbejdet hårdt for at give familien gode vilkår. Foto: Thomas Frederiksen

 

Fakta:  

Du kan købe billetter til Assouik Fight Night 3 på Billetlugen lige her.

Stævnet finder sted fredag 24. november klokken 18 i Herlev Hallerne, Tvedvangen 198.  

 

LÆS OGSÅ: Fredagens store kampsportsstævne i Herlev

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!