Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlevs idrætselever løb stærkt for kræftramte børn

For at samle penge ind til Børnecancerfonden skulle idrætseleverne på Kildegårdskolen onsdag formiddag se, hvor længe de kunne løbe 15,2 km/t på løbebånd og følge det tempo, som deres lærer Henrik van Komen Poulsen løber et maraton.

Det var de stærke ben, den gode kondi og den store viljestyrke, der onsdag morgen blev fundet frem hos eleverne i idrætsklasserne på Kildegårdskolen Vest i den gode sags tjeneste. Her løb eleverne fra 7. i, 8.i og 9.i nemlig op imod deres maratonløbende lærer Henrik van Komen Poulsen på skolens to løbebånd for at samle penge ind til Børnecancerfonden gennem en digital indsamling,. Her kunne elevernes familier og andre interessede donere og støtte op.

LÆS OGSÅ: Derfor var dele af Herlev uden vand 

Det handlede hverken om, hvem der kunne løbe flest kilometer eller med den højeste fart. Det handlede derimod om, hvem der kunne følge med i Henrik van Komen Poulsens imponerende maratontempo, der lyder på 15,2 km/t svarende til 3:57 min/km.

Her blev kæmpet, svedt og brugt en masse kræfter.

»Det var lidt hårdt at løbe så stærkt. Men måske jeg godt kunne have løbet lidt længere tid« fortæller Aksel fra 8.i lettere forpustet.

»Men det var fedt, og det er fedt at støtte et godt formål,« tilføjer han.

Imponerende præstationer

Det var imponerende præstationer, som Kildegårdskolens idrætselever udviste. Og det blev hyldet torsdag formiddag med en præmieoverrækkelse, hvor den bedste klasse og de tre hurtigste drenge og tre hurtigste piger kom på podiet.

8.i var den bedste klasse med en gennemsnitstid på 5:52 minutter per elev i en hastighed på 15,2 km/t. Foto: privat

 

De hurtigste piger var Laura 9.i med en tid på 4:03 minutter, Sherin 8.i med en tid på 3:12, og Laura 9.i med en tid på 3:00. De hurtigste drenge var Johan 8.i, der formåede at følge med i Henriks tempo i hele 19:04 minutter. På andenpladsen kom Mathias 8.i med en tid på 12:31 og på en tredjeplads kom Malthe 7.i med en tid på 12:02 minutter. Foto: privat

 

Ikke alle er privilegerede 

Formålet med løbe-eventet var for Henrik van Komen Poulsen og de øvrige lærere i idrætsklasserne at samle penge ind til en god sag og samtidig sætte fokus på, at alle ikke har det lige nemt.

»Det handler om at skabe et fællesskab på tværs af klasserne, men det er også vigtigt for mig at få fokus på, at det ikke er alle, som er så privilegerede, og har det godt. Det kan vi sætte fokus på gennem det her event,« siger Henrik van Komen Poulsen og fortætter:

»Jeg vil gerne hjælpe dem, der har det svært. Jeg er selv sund og rask og har ikke de udfordringer, men jeg vil rigtig gerne hjælpe andre, der desværre har det svært.«

Derfor har han også selv de seneste år støttet FundRacers, hvis formål er at samle penge ind til Børnecancerfonden gennem diverse løb. Det næste løb bliver for Henrik van Komen Poulsen Copenhagen Marathon 2022.

Indsamlingen på skolen foregik gennem en digital indsamling gennem FundRacers, hvor forældre og andre interessede kunne støtte op om eleverne og donere penge til  det gode formål og samtidig være med i lodtrækningen om præmier fra en række sponsorerer.

Da Henrik van Komen Poulsen gjorde indsamlingen op torsdag formiddag, havde de indsamlet cirka 2.500 kroner, men forventningen er at det stiger mere. Nogle familier har nemlig lovet at donere efter løbet, da deres donations størrelse ville afhænge af, hvor mange minutter eleverne kunne løbe.

»Så det er fantastisk,« lyder det fra Henrik van Komen Poulsen, da han giver Herlev Bladet en opdatering på indsamlingen.

LÆS OGSÅ: Elever er blevet eksperter i at tale om følelser 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!