Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlevs valg: De store spørgsmål

Her er en del af de spørgsmål, det bliver mest interessant at få svar på, når herlevborgernes stemmer er talt op i aften.

Selvom Herlev traditionelt er en socialdemokratisk kommune med stort S, så er der flere ting, der er værd at holde øje med, når svarene på, hvor herlevborgerne har sat deres kryds begynder at rulle ind omkring klokken 22.30 i aften.

Herlev Bladets redaktion har udvalgt et par af valgets store spørgsmål:

De nye vælgere

Denne gang stemmer 21,6 procent af vælgerne ifølge Herlev Kommune i Herlev for første gang, og det kan betyde, at de landspolitiske vinde kan blæse med større styrke i Herlev, end de plejer. Hvis de mange nye tilflyttere stemmer efter deres landspolitiske overbevisning, så kan Mette Frederiksens sms’er – eller mangel på samme- komme til at spille en rolle. 

Hvor stor en sejr bliver det

Borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) har efter de to seneste valg stået tilbage som den suveræne sejrsherre med klart flest personlige stemmer. Ved sidste valg smed socialdemokraterne godt nok et enkelt mandat, men det betød intet i det store billede. De sidste fire år har partiet siddet på 12 ud af 19 pladser i kommunalbestyrelsen og derved kunne gøre lige, hvad de vil. Spørgsmålet denne gang er om partiet smider et mandat til, hvilket nok i Herlev-sammenhænge ville kunne betegnes som et lille nederlag eller om borgmesteren gør det igen og hiver en sejr ind, der er så stor, at den giver landsdækkende genlyd.

LÆS OGSÅ: Stadig i tvivl 

De nye partier

Der er flere partier, der ikke har en plads i kommunalbestyrelsen lige nu, der står derude og banker på. Her er Nye Borgerlige nok den mest sandsynlige kandidat til at blive lukket ind set i lyset af, at Dansk Folkeparti lider landspolitisk. Herlev Listen har tidligere DF’er og tidligere venstremand Kim Kristensen i front, og det bliver spændende at se, om han kan slå lokallisternes traditionelt svære odds. Også Liberal Alliance, Radikale Venstre og Kristendemokraterne går efter at få en plads. I aften ved vi om den drøm bliver til kommunal virkelighed.

De gamle

Hos de blå partier i form af Venstre, der lige nu sidder på et mandat og konservative, der sidder på to, bliver det interessant at se om der faktisk kunne være et mandat, der skifter fra V til C. Venstre har det svært på landsplan, hvor de konservative har fremgang. Lokalt har særligt Hanne Bjørn-Klausen (C) markeret sig på skoleområdet og spørgsmålet bliver her, hvor mange stemmer hun kommer til at hente hjem på det. Hvis den konservative spidskandidat Henrik Hilleberg gør det lige så godt, som han plejer (sidst var han nummer to på listen over dem med flest personlige stemmer), så kunne det godt blive til lidt af en konservativ sejr.

SF og Enhedslisten har i alt tre pladser i den nuværende kommunalbestyrelse. SF drømmer om at gå fra et mandat til to, så der både bliver plads til partiets nye spidskandidat Betina Skovby og den garvede Arly Eskildsen. Enhedslisten har en del unge på sin liste denne gang, og det bliver interessant at se om en kandidat som Stefan Rundstrøm, der har markeret sig en del med fortællinger om, hvordan det var at vokse op på børnehjem i Herlev kommer til at kunne gøre en forskel for de rød-grønne.

Svarene får vi i aften. Herlev Bladet er på rådhuset til, der er svar på spørgsmålene og formidler dem hurtigst muligt på heleherlev.dk

FØLG HERLEV BLADET PÅ FACEBOOK OG FÅ NYHEDERNE FØRST

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!