Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Hurtigere sagsbehandling skal fremskynde fjernvarmeudbygning

Miljø-, Klima- og Teknikudvalget har givet forvaltningen mandat til at sende Vestforbrændings projektforslag til udrulning af første etape af fjernvarmeudbygningen i høring. Det betyder, at udvalget kan godkende forslaget to måneder før tid.

Efter normal praksis ville Miljø-, Klima- og Teknikudvalget  kunne godkende et projektforslag fra Vestforbrænding til udrulning af den første etape af fjernvarmeudbygningen i Herlev Kommune 12. december i år. Men efter at udvalget i denne uge vedtog at give forvaltningen mandat til at sende forslaget i fire ugers høring umiddelbart efter modtagelse, kan man skære et par måneder af sagsbehandlingen. Det fremgår af sagsfremstillingen fra nævnte møde.

Det sker ifølge Herlev Kommunes hjemmeside for at sikre, at herlevborgerne får fjernvarme hurtigst muligt, og at arbejdet med udrulning sker allerede fra 2023.

LÆS OGSÅ: Idrætsklasse-elever debuterer på golfbanen

Det forudsætter dog, at Vestforbrænding har første projektforslag klar senest første august. Såfremt det falder i hak, så vil man indkalde til et ekstraordinært Miljø-, Klima- og Teknikudvalgsmøde i uge 41 med henblik på hurtigst muligt endeligt at godkende projektforslaget for første fase af fjernvarmeudbygningen i Herlev.

Prioriteringsplan klar i juni

Det fremgår af sagen, at Herlev Kommune er i dialog med Vestforbrænding om udarbejdelsen af en masterplan for fjernvarmeudbygningen til hele kommunen, da man ønsker at udbygningen skal være afsluttet i 2028 – i tråd med den nationale målsætning fra april i år.

I masterplanen arbejdes der med at inddele kommunen i forskellige varmeplandistrikter. De steder, hvor der ønskes konverteret fra naturgas til fjernvarme er blevet inddelt i seks overordnede områder/energidistrikter, som skal prioriteres efter en række objektive kriterier.

Det er forventningen, at Vestforbrænding i første omgang vil udarbejde et projektforslag for to til fire områder, mens de resterende områder vil komme med i et efterfølgende andet projektforslag, som forvaltningen forventer at modtage i 2023.

Det betyder, at første projektforslag arbejder med en plan for 2023-2027, mens andet skal udrulles fra 2025-2028, oplyser kommunen.

Inden udgangen af juni 2022 vil planen for udrulning, herunder de seks varmeplandistrikter, kunne præsenteres, lyder det.

LÆS MERE om kommunens fjernvarmeplan.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!