Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Idrætsklasse-elever debuterer på grønsværen

For første gang nogensinde prøvede Herlev Kommunes idrætsklasse kræfter med golfkøllen, og det var ikke lige let for alle. Hjortespring Golfklub håber, at dagens møde bliver et ud af mange.

»What the fuck, hvor blev den af.«

»Arhh jeg kan ikke ramme bolden, det er tredje gang. Jeg bliver frustreret.«

Det er ikke alle elever, der har lige let ved at ramme bolden, da de mandag har mulighed for for første gang i idrætsklassens fireårige levetid at spille golf. Det foregår dels ved Hjortespring Golfklubs klubhus og dels på driving range, hvor de kan stå og øve sig i at slå langt.

Forinden har Peter Janner, koordinator for Herlev Kommunes idrætsklasse, som 9.-klasse-eleverne nu har afsluttet, både vist og fortalt dem, hvordan man skal gøre.

»Jo højere nummer et jern har, jo højere op i luften kan I slå, og jo lavere nummer, jo længere,« siger han blandt andet.

LÆS OGSÅ: Årets første studenter

»Det er derfor, Peter kan finde ud af det, han går til golf,« lyder det efterfølgende fra en lettere frustreret elev, der som de andre skiftevis kalder på Peter Janner og skiftevis forsøger at svinge køllen ‘fra klokken tre’-positionen og ud mod græsset.

»Nu har vi prøvet disc-golf i Valbyparken og fodboldgolf i Måløv, så nu gælder det golf,« forklarer Peter Janner, der iler frem og tilbage mellem eleverne.

Idrætsklassen – det rigtige valg

To af dagens debutanter er Laura Riis Holck (fodbold) og Lucas Birch (taekwondo), begge 16 år. De har aldrig prøvet at spille golf før, så kikkertsigte og skydearm skal lige justeres, før det hele spillede.

»Normalt slår og sparker jeg, jeg er vant til at dyrke kontaktsport, og det her er lidt mere stillestående,« lyder det fra taekwondo-kæmperen, mens Laura Riis Holck stemmer i.

»Jeg er også vant til lidt mere action og at få pulsen op,« vurderer hun.

Sammen med deres klassekammerater haar de egentlig haft sidste skoledag allerede 20. maj, og da tre ud af fem eksamener blev aflyst på grund af corona, er den del også overstået. Alligevel har de også efterfølgende haft timer i skolen, hvorfor dagens golfintroduktion ifølge Peter Janner også skal ses som en hyggelig og social måde at være sammen på inden sommerferien og afslutningen på klasseforløbet. Et treårigt forløb, som de to elever ikke vil have været foruden.

LÆS OGSÅ: HI Fodbold har succes med talentudvikling

»Allerede fra start er der mere forståelse, fordi alle går til sport, så hvis man for eksempel skal til turneringer og ikke kan komme i skole, kan man få udskudt en aflevering,« forklarer Laura Riis Holck, der også påpeger, at der i idrætsklassen er sat tid af til morgentræning, så den kan passes ved siden af skolen.

»Og så har vi også et godt sammenhold,« tilføjer Lucas Birch, der ikke har fortrudt sit valg.

Efter sommer skal han starte på EUX, mens Laura tager på idrætsefterskole i Jylland.

Artiklen fortsætter under billedet.

Laura Riis Holck prøver kræfter med golf på long range-banen i Hjortespring. Fotos: Kenneth Hougaard.

 

Golfen mangler

Også klasselærer og koordinator for idrætsklassen, Peter Janner, er positiv efter tre år med den nuværende idrætsklasse.

»Det er den anden årgang i idrætsklassens levetid, der stopper, og jeg synes, det har været et super godt forløb. Der er enkelte elever, der er vendt tilbage til deres almindelige klasse, men vi har også fået tilgang af nye elever, så det har været en god proces,« vurderer han og oplyser, at idrætsklassen har et samarbejde med Herlev Ishockey Klub, Herlev Svømning, BMS Herlev, HI Fodbold og B1973, men endnu ikke golfklubben.

LÆS mere om kommunens idrætsklasse her.

Pt. er der heller ingen golfspillere i idrætsklasserne, der går fra 7. til 9. Men måske det kommer. I hvert fald var der flere af eleverne, der efter noget træning, sender den lille gule bold på noget af en flyvetur.

»Vi har tænkt os, at det her er noget, vi kan gøre fremadrettet eventuelt i samarbejde med Ballerup Kommune, der også har en idrætsklasse,« tilføjer næstformand i Hjortespring Golfklub, Sus Nielsen.

Vil udfordre Ballerup

Hun er også mødt op for at introducere de 19 fremmødte ud af 22 idrætsklasse-elever til golfen.

»Hvis det her bliver til noget, kan vi måske også udfordre idrætsklassen i Ballerup,« siger hun, der også var med til at opstarte idrætsklassen fire år tilbage.

Hun sidder desuden i et nyligt nedsat udvalg under Idrætsforum med den opgave at booste idrætsklassen, så man kan tiltrække flere elever. Antallet af nye medlemmer efter sommer er nemlig faldet til 12, så noget skal der ske, fastslår hun.

»Vi har ikke været proaktive nok på skolerne,« mener Sus Nielsen, mens Peter Janner tilføjer, at det nye mål er, at der skal mere synlighed og information ud på skolernes sjette klasses-årgange, som fortæller om idrætsklassen.

Derudover skønner de to, at et medlemsfald i klubberne på grund af corona og en stor udskiftning af lærere også er nogle faktorer, der spiller ind på klassens lave søgning.

 

Artiklen fortsætter under billedet.

Peter Janner introducerer eleverne i idrætsklassen til golf.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!