Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Elever løb regnen væk fra Herlevs gader

2730-løbet blev løbet for ottende gang fra Herlev Gymnasium og HF, hvor både gymnasie- og folkeskoleelever og lærere løb 2.730 meter, og regnen forsvandt, som løbet gik i gang.

»Jeg løber ellers ikke,« lød det fra Pelle fra 8.Y på Lindehøjskolen, som var den, der fik den bedste tid af alle folkeskoleeleverne i 2730-løbet, som arrangeres af Herlev Gymnasium og HF for både gymnasie- og folkeskoleelever og lærere i Herlev.

Men Pelle dyrker nu ganske meget motion til daglig, da han både går til fitness og crossfit, så der var alligevel en grund til, at han kunne løbe så stærkt. Han løb de 2.730 meter, som løbet er langt, på præcis 10 minutter.

Det er naturligvis altid godt at røre sig, men så skaber det også sammenhold

Lærer området at kende

Stærkt var der mange, som løb, mens andre tog det mere roligt. Men trods den gode form hos mange blev der ikke sat nogle rekorder i år. Der har også været et regnskyl kort inden løbet, som gør jord og asfalt noget tungere, og det betyder noget, når det er få sekunder, det drejer sig om.

Herlev Gymnasium har arrangeret løbet i otte år, idræts- og musiklærer Hannibal Horn er hovedkraften i arrangementet sammen med kollegaen Ea Ankergren. Han ser løbet som både en motionsmæssig og social begivenhed.

»Det er naturligvis altid godt at røre sig, men så skaber det også sammenhold, og gymnasieelever og folkeskolelever får ansigt på hinanden,« siger han og nævner, at løbet også skaber større samhørighed mellem gymnasiet og byen Herlev. Borgerne kan se eleverne løbe, og de gymnasieelever, som ikke bor i Herlev, får sat flere billeder på byen.

»De lærer området bedre at kende og ser steder, de måske ikke ellers kender,« siger han. Og for at understrege det afslappede i løbet må man også meget gerne klæde sig ud, og der er præmier til den bedst udklædte klasse. Der var dog ikke så meget udklædning i år, men 1.O fra Herlev Gymnasium fik hæderen, da de var trukket i særlige fodboldtrøjer, deres lærer samler på.

Humøret var højt både hos de hurtige, og dem der tog det særdeles roligt, og så var der kage til sidst.

2730Løbet, Herlev Gymnasium
2730-løbet var sat i gang, og nogen løb godt til. Foto: Thomas Frederiksen

De løb hurtigst:

Folkeskoleelever, drenge: Pelle, Lindehøjskolen,  10 minutter

Folkeskoleelever, piger, Maja, Lindehøjskolen: 13:54 minutter

Gymnasieelever, drenge: Luan, 11:33 minutter

Gymnasieelever, piger: Emma, 15.04 minutter

Lærere, mænd: Nich, Kildegårdsskolen, 09:27 (som har vundet gennem flere år og tidligere sat rekord)

Lærere, kvinder: Marie, Herlev Gymnasium, 12:51

Bedste udklædte: 1.O, Herlev Gymnasium (i fodboldtrøjer som deres lærer samler på)

 

Maja fra Lindehøjskolen var den hurtigste pige til 2730-løbet
Maja fra Lindehøjskolen var den hurtigste folkeskole-pige. Her modtager hun diplom på scenen. Foto: Thomas Frederiksen

LÆS MERE: I 2018 løb Herlev Gymnasium for en særlig sag

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!