Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Forældre: Hvad skal der ske med Enghuset?

Siden november 2017, hvor en børnehavegruppe måtte flytte fra Enghuset på grund af skimmelsvamp, har forældrene i bestyrelsen efterspurgt, hvornår børnehavegruppen kan flytte tilbage. Men der er stadig ikke kommet svar.

I knap to et halvt år har en børnehavegruppe til Enghuset boet i midlertidige pavilloner ved siden af daginstitutionen, fordi der på deres stue blev konstateret skimmelsvamp i november 2017. Ingen ved endnu, hvornår de kan flytte tilbage, og om det sker.

Det fortæller forældrebestyrelsesformand Anja Henriksen i Herlev Bladet i denne uge. Hun er frustreret og har valgt at gå til pressen, fordi hun igennem hele perioden har forsøgt at få svar fra kommunen, men uden held.

»Jeg er rystet over, at det kan være så svært at få en dialog med kommunen. Min tillid til inddragelse, dialog og samarbejde er efterhånden ikke-eksisterende,« siger hun blandt andet.

Hun tilføjer, at hun udtaler sig på vegne af en enig forældregruppe i bestyrelsen.

Kommunen beklager

Både Herlev Kommune og formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Peter Nielsen (S), erkender, at der er gået for lang tid. Fra kommunen lyder det blandt andet i et skriftligt svar til Herlev Bladet:

’Processen har taget for lang tid, og der kunne i den sidste del af forløbet være informeret bedre om processens kompleksitet.’

LÆS OGSÅ: Sådan er pædagogikken i Herlevs daginstitutioner

Peter Nielsen skriver ligeledes:

’Der er gået for lang tid, og vi har i Børne- og Uddannelsesudvalget også undret os over, at vi ikke har hørt noget. Når vi som udvalg synes, at der er gået for lang tid, er det selvfølgelig også utilfredsstillende for forældrene, som har deres børn i institutionen, at der er gået så lang tid’, lyder det.

Begge oplyser, at forældrebestyrelsen nu er inviteret til et møde med blandt andet borgmesteren ‘for at få talt om perspektiverne for institutionen, så der kan findes en god løsning’.

Læs mere i Herlev Bladet denne uge.

 

Tidsoversigt – Enghuset

· 1960: Fritidshjem og børneinst. Sønderlundsvej 7B og 7A udlejes til Herlev Kommune.

· 2004: Inst. udbygges.

· 2013: Enghuset 7A og Ungdommens Hus 7B renoveres og slås sammen. Kommunen udfører selv entreprisen og etablerer bl.a. en børnehavestue i kælderen.

· 2017 (november): Der konstateres skimmelsvamp i kælderen, fordi kommunens skimmelsanering (membran) i 2013 var utilstrækkelig.

· 23 børn fra kælderen flyttes til Naturcenter Kildegården.

· 2018 (februar): De 23 børn flytter ind i en lejet pavillon ved siden af Enghuset.

· juni: På et direktionsmøde i kommunen besluttes at renovere kælderen og ikke udvide inst., som ellers blev drøftet.

· oktober: Kommunalbest. beslutter at igangsætte renoveringen til den samlede sum: 3.870.000 kr.

· 20. marts 2020: Licitation med fire indbudte entreprenører. Den billigste entreprise bliver på: 4.291.053 kr. mod 2.132.000 budgetteret.

· Der udarbejdes nye scenarier, som inkluderer nedlukning af kælderen.

· 16. juni: Forældrebestyrelsen er inviteret til møde med borgmester og direktører om perspektiver for Enghuset.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!