Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Indsatsplan i gang efter tragisk selvskadesag

Søndag aften fik forældre til børn på Lindehøjskolen en orientering om, hvad skolen og kommunen vil gøre fremadrettet efter, at en 11-årig dreng torsdag forsøgte at gøre skade på sig selv i spisefrikvarteret.

Mandag i denne uge får de elever på Lindehøjskolen, hvis forældre har udtrykt behov, mulighed for at snakke med en psykolog. Ligeledes er der fra mandag til onsdag individuelle samtaler med forældre til børn i den 5. klasse, som i sidste uge blev mærket af en tragisk sag om selvskade. Det fremgår af en orientering udsendt søndag aften på skolens intranet Aula, som Herlev Bladet er kommet i besiddelse af.

Hændelsen fandt sted torsdag sidste uge i spisefrikvarteret, hvor en 11-årig dreng fra den nævnte 5. klasse forsøgte at gøre skade på sig selv. Heldigvis skete der ikke nogen fysisk skade på ham, og han har det efter omstændighederne godt, oplyser Lindehøjskolen, der ringede forældrene op, som efterfølgende var til samtale med kommunens kriseberedskab. Derefter tog familien hjem, og myndighederne har været i kontakt med dem flere gange weekenden over, fremgår det af Aula-beskeden.

Hjælp mod mobning

Heri står også, at kommunen har valgt at etablere et samarbejde med Skolestyrken (Børns Vilkår, Mary Fonden og Red Barnet), som er specialiseret i at komme mobning til livs og arbejde for god trivsel. Det tager man også hul på i denne uge for at give skolen hjælp og sparring til det videregående arbejde med eleverne i den pågældende 5. klasse og medarbejderne.

LÆS OGSÅ: Nu bør du have mundbind på hos lægen

Derudover vil klassens trivselsforældre blive inviteret til møde 1. oktober, og der vil være forældremøde for klassen i ugen efter efterårsferien.

Ro om skoleleder 

Som følge af den veritable shitstorm, som hændelsen efterfølgende har skabt på de sociale medier, blandt andet en underskriftsindsamling mod skoleledelsen, har der ifølge orienteringen på Aula været grove kommentarer og personlige beskeder rettet mod skoleledelsen og skoleleder Ethan Jordan, hvorfor kommunen har vurderet, at souschef Henriette Fabricius og leder af det udgående ressourceteam, Bine Baadsgaard, skal varetage ledelsen i stedet og håndteringen af hændelsen. Derudover vil Hanne Hansen, skoleleder på Herlev Byskole, også bistå med hjælp til den daglige drift, lyder det.

Desuden er der også en del af personalet, som har udtrykt behov for hjælp og støtte.

Skolebestyrelsesformand, Simon Brodersen, svarer på en henvendelse fra Herlev Bladet:

Vi har i skolebestyrelsen ikke nogen kommentarer til den konkrete sag, og henviser i øvrigt til kommunens kommunikationsansvarlige.

Også souschef Hanne Fabricius henviser til den kommunikationsansvarlige.

Herlev Bladet følger op på sagen i denne uges avis.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!