Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nu bør du have mundbind på hos lægen

Sundhedsstyrelsen er netop kommet ud med anbefalinger om at både patienter, borgere og personale bør bære mundbind i visse situationer hos lægen, på sygehuset og på plejehjem.

Tag et mundbind med, hvis du skal til lægen eller på sygehuset. Sådan lyder anbefalingerne nu fra Sundhedsstyrelsen.

Mandag formiddag ændrede Sundhedsstyrelsens retningslinjerne for brug af værnemidler i behandlings- og plejesituationer. De nye anbefalinger lyder på, at man bør bruge mundbind eller visir i situationer, hvor det ikke er muligt at holde én meters afstand, dog to meter ved kontakt med personer, som er i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb, hvis de bliver smittet med coronavirus.

»Vi anbefaler nu som en ekstra forsigtighed, at personale, patienter og borgere bærer maske og mundbind i behandlings- og plejesituationer fx på sygehus, plejehjem og ved egen læge, når det ikke er muligt at holde afstand. Det betyder ikke, at alle skal bære maske hele tiden, men i de situationer, hvor man skal helt tæt på hinanden, kan det give en ekstra beskyttelse og forhindre eventuel smittespredning,« siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst i en pressemeddelelse fra Sundhedsstyrelsen og kommer derfor med en opfordring til alle borgere:

»Hvis du skal til lægen eller på sygehuset og skal undersøges, så tage et mundbind med«.

Anbefalingerne erstatter de tidligere, som lød på, at personalet skulle bruge maske ved tæt kontakt i over 15 minutter.

For at undgå smittespredning lyder det fra Sundhedsstyrelsen, at det fortsat er altafgørende, at personale ikke møder på arbejde eller patienter ikke møder op til behandling, hvis man er syg eller har mistanke om at være smittet.

Anbefalingerne kommer efter, at regeringen på et pressemøde den 18. september varselede nye retningslinjer for brug af mundbind og visir i sundheds- og ældresektoren.

Begrænset besøg på hospitalet 

For at undgå smittespredning er der tidligere på måneden blevet indført skærpede besøgsrestriktioner på hospitalerne. Her må man kun få besøg af én nærmeste pårørende, ligesom man kun må have én ledsager med til undersøgelser eller ambulante behandlinger. For børn og unge må man dog have to med.

Læs også: Herlev: laveste smittetal sammenlignet med nabokommunerne 

Læs også: Herlevs restriktioner bliver landsdækkende 

Læs også: Sådan fordeler smitten sig i Herlev 

Læs også: Mundbind på restauranter 

Læs også: Opfordring til Herlevs unge – bliv hjemme 

Læs også: Smitten stiger fortsat i Herlev 

Læs ogå: Forsamlingsforbud på 50 

Læs også: Smitte på skoler 

Læs også: Det betyder smittestigningen for Herlev 

Læs også: Lang ventetid på coronatest 

Læs også: Gyldal til Herlevborgerne: Vi er under pres 

Herlev Bladet følger udviklingen tæt. Hold dig opdateret på heleherlev.dk og på vores Facebookside 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!