Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Opfordring til Herlevs unge – bliv hjemme

På et pressemøde her til aften lyder opfordringen til de unge i Herlev og i de andre kommuner, der er hårdt ramt af smittestigning, at de bliver hjemme i stedet for at tage i byen.

Smitten stiger fortsat i Herlev, og derfor stod borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) her til aften lørdag frem sammen med Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen og chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard på et pressemøde foran politigården i Albertslund.

På pressemødet  talte Thomas Gyldal Petersen (S) ifølge TV2 om indsatsen i Herlev efter at smittetrykket er steget.

– Det er vigtigt at sige, at smitten er spredt ud over hele kommunen og alle aldersgrupper, så det er ikke nogens skyld, men vi har alle sammen et ansvar, sagde Thomas Gyldal Petersen ifølge TV2.

Han opfordrede til, at man overvejer deltagelsen i sociale arrangementer den kommende tid, mens politichefen påpegede at mange unge fra Vestegnen går i byen i København, og derfor et ansvar for den smitteudvikling, der sker i hovedstadsområdet.

Han opfordrede forældre til at tale med deres børn om at blive hjemme fra byen og “slå fødderne op og se fjernsyn.” Særligt med udsigten til godt og lunt vejr i næste uge vækker bekymring.

 

Torsdag var Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) ude med en appel til  Herlevs borgere i en video på Facebook, og i går fredag den 11. september modtog Herlev Kommune, sammen med 17 andre kommuner i Hovedstadsområdet, et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed om at udstede midlertidige restriktioner mod besøgendes adgang til plejehjem mv.

Det midlertidige besøgsforbud gælder samtlige kommunale og private plejehjem, plejecentre, plejeboliger og aflastningspladser mv., der er beliggende i kommunen.

De midlertidige besøgsrestriktioner gælder for indendørs besøg på plejehjem mv. og betyder, at:

  • besøg (på indendørs arealer) på plejehjem mv. ikke kan ske, med mindre besøget sker i en kritisk situation, dvs. en kritisk syg eller døende person eller en person med en sådan kognitiv funktionsnedsættelse, at personen mangler evnen til at forstå og acceptere formålet med besøgsrestriktionerne og dermed har et helt særligt behov for besøg
  • besøg (på indendørs arealer) på plejehjem mv. ikke kan ske, med mindre den besøgende er den nærmeste pårørende til beboeren, f.eks. beboerens ægtefælle, faste samlevende, faste partner, mor, far, barn eller barnebarn. Der kan udpeges én ”nærmeste pårørende” pr. beboer.

Ved udendørs besøg gælder således ikke ovennævnte restriktioner, men besøg på udendørs arealer skal på forhånd godkendes og aftales med plejepersonalet. Beborere på plejehjem mv. har også lov til at besøge pårørende på hjemmeadresser.

I henhold med retningslinjerne er det, ganske om i marts 2020 borgmesteren som på vegne af kommunalbestyrelsen har besluttet at udstede det midlertidige besøgsforbud. Sammenlignet med i foråret er restiktionerne denne gang dog med større hensyntagen til såvel beboere som pårørendes behov for kontakt, skriver Herlev Kommune.

LÆS OGSÅ: Disse arrangementer er aflyst

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!